13 найкращих продуктів, якими можна смакувати зранку

Для сніданку важливо обирати продукти, які запустять метаболізм та допоможуть зарядити вас енергією

13 найкращих продуктів, якими можна смакувати зранку
Олена Черкасець

Олена Черкасець

авторка GoToShop

Сніданок — найважливіший прийом їжі, оскільки він дає нам заряд енергії на увесь день. Але що ж краще з'їсти, щоб отримати максимально користі від харчів?

Традиційні американські сніданки, наприклад, пончики, тістечка та млинці, містять багато насичених жирів та цукру, та практично не мають білку і клітковини. Та і користі вони не принесуть, особливо для тих, хто вирішив зменшити свою талію і позбавитися зайвої ваги.

Тому необхідно обирати такі продукти для першого прийому їжі, які здатні розігнати метаболізм, стабілізувати рівень цукру в крові і забезпечити наше тіло енергією на весь день. Але що ж обрати, щоб сніданок був корисним і збалансованим?

Редактори GoToShop розкажуть, які продукти варто включити до свого раціону на сніданок, щоб зробити харчування повноцінним та запобігти переїданню упродовж дня.

Якщо ви не відчуваєте голоду вранці, не обовʼязково їсти омлети, бутерброди чи млинці. Ви можете розпочати з легких варіантів, наприклад, оберіть смузі, кухоль йогурту чи сир. Це принесе вам задоволення і дасть сили для першої половини дня.

Сир

Це джерело важливих поживних речовин, включаючи білок, кальцій та вітаміни B12. Щоб отримати ситний сніданок, сир можна споживати окремо, а можна додати до нього ягоди чи банани і намазати суміш на цільнозерновий тост.

Грецький йогурт

Грецький йогурт густий і вершковий, він містить багато білка і кальцію та інших необхідних поживних речовин. Деякі види містять пробіотики, які корисні для здоров’я кишківника. Існує величезна кількість варіантів смаків, але якщо ви хочете контролювати кількість цукру, виберіть простий йогурт, а потім додайте свіжі фрукти та посипте горіхами або мюслі.

Цільнозернові продукти

Вони багаті на антиоксиданти, що захищають тканини від запалення. А також містять мінерали, у тому числі кальцій, калій, магній, цинк і залізо. Ці речовини важливі для сильної імунної системи та здорового серця. Крім того, вони містять вітаміни групи B, які допомагають організмові перетворювати їжу на енергію. Можна спробувати кіноа, гречку або пшоно як основу для сніданку, а потім додати яйця, лосось або мед для різноманіття смаків та корисної енергії.

Протеїнові коктейлі

Це прекрасний спосіб отримати користь від овочів на сніданок. До протеїнового порошку можна додати шпинат, не солодке горіхове молоко, фрукти, ягоди та корицю. Важливо вибирати повноцінний протеїновий порошок та уникати додавання підсолоджувачів, наповнювачів і стабілізаторів.

Чіа-пудинг

Насіння чіа — крихітні динамо-машини для вашого здоров’я. Вони багаті на клітковину, білок та антиоксиданти, які допомагають боротися із запаленнями. Насіння чіа не містить глютен і є веганськими, що робить його чудовим вибором для багатьох дієтичних уподобань. Для приготування просто змішайте насіння з молоком і залиште на ніч у холодильнику. Потім додайте смаколики за вашим смаком, наприклад, кленовий сироп, фрукти або джем.

Банани

Це ідеальний фрукт, який містить багато корисних речовин. Фолієва кислота та вітамін B6 сприяють виробленню серотоніну, який покращує настрій і зменшує занепокоєння. Розчинна клітковина допомагає знизити рівень холестерину та запобігає закупорюванню артерій. Калій і магній, які містяться в бананах, допоможуть швидко відновитися після фізичних навантажень чи тренувань. Щоб отримати ще більше користі для серця, наріжте банани зверху на ранкову вівсянку зі столовою ложкою волоських горіхів. Це покращить ваш настрій та забезпечить енергією на весь день.

Яйця

А який сніданок без класичної яєчні-бовтанки або омлету. Вони містять багато вітамінів A, D і B12, та багато холіну, який необхідний для організму. Також у яєць багато білка, який допомагає відчувати ситість на тривалий час. Можна приготувати омлет зі шпинатом, броколі та грибами або яєчню на цільнозерновому тості з помідорами.

Ягоди

Полуниця, чорниця, ожина та малина — це смачне та корисне доповнення до будь-якого сніданку. Ці ягоди багаті на клітковину та вітамін С, що підтримує імунітет і здоровʼя шлунково-кишкового тракту. Антиоксиданти, що містяться в ягодах, захищають кровоносні судини від ушкоджень та покращують кровообіг.

Овес

Ідеальний продукт для сніданку з численною користю. Він містить багато клітковини, рослинного білка, вітамінів групи B та мінералів, включаючи залізо, кальцій і магній. Завдяки вмісту бета-глюкана, овес допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань і підтримує здоров’я травлення.

Авокадо

Це чудовий продукт для сніданку, особливо якщо ви робите собі цільнозернові тости з вершковим шматочком авокадо. Ці фрукти дуже корисні завдяки комбінації здорових жирів, води та клітковини, що допомагає вам відчувати ситість на тривалий час і запобігає переїданню. Авокадо також зменшує ризик серцевих захворювань та діабету. Такі тости містять вітаміни групи B та мінерали, що робить їх дуже корисними.

Горіхи та горіхове масло

Це чудовий додаток до вашого сніданку, оскільки вони містять багато білка та ненасичених жирів, які корисні для серця. Лісові горіхи та арахіс зменшують ризик розвитку хронічних захворювань та допомагають контролювати вагу.

Шпинат

Це ще один корисний продукт для серця, який містить сполуки, що поліпшують здоров’я артерій та знижують рівень холестерину. Він також багатий на вітаміни, особливо вітамін А. Пів склянки замороженого шпинату забезпечує 64% рекомендованої добової норми вітаміну А.

Батат

Це чудове джерело вітаміну А та бета-каротину, яке підтримує імунітет та здоров’я очей. Лише один батат середнього розміру забезпечує майже 400% денної норми вітаміну А. Його помаранчева м’якоть містить багато клітковини, знижує рівень холестерину ЛПНГ і допомагає підтримувати здоров’я травної системи. Можна використовувати батат замість звичайного хліба чи бублика, і споживати його з іншими корисними продуктами, такими як яйця, авокадо чи горіхова олія.

Придбати усе необхідне за вигідними цінами допоможе сервіс порівняння цін від Gotoshop!

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся