Як вибрати м’ясо для шашлику

Смак шашлику залежать від правильно обраного мʼяса. Розповідаємо, на що звернути увагу, щоб отримати максимальну насолоду від пікніка

Як вибрати м’ясо для шашлику
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Шашлик уже давно перестав бути для нас просто маринованим м’ясом на вогні, і став синонімом пікніків і весняного відпочинку з сім'єю та друзями. Напевно у кожного господаря або господині знайдеться свій власний рецепт для маринаду, але яким би ідеальним не був цей рецепт, без хорошого м’яса ідеального шашлику не вийде.

Редактори GoToShop зібрали для вас деякі рекомендації про те, як вибрати відповідне м’ясо для шашлику, щоб страва і відпочинок вийшли незабутніми.

На що звернути увагу під час вибору шашликового м’яса

Свіжість і колір. На якому б виді м’яса ви не зупинилися, одне з універсальних правил — свіжість продукту. М’ясо має бути яскравого кольору, без ознак сірості, липкості або підозрілого запаху.

Мармуровість. Мармуровість м’яса — це розподіл жиру всередині м’яза. Маленькі жирові прожилки, розподілені рівномірно, допомагають зберегти соковитість і аромат м’яса під час приготування шашлику. М’ясо без жирових прожилок або з маленькою їх кількістю під час смаження буде сухішим і менш соковитим.

Частини туші. Вивчіть різні частини туші та виберіть ту, яка найкраще підходить на ваш смак. У випадку яловичини, найкращими частинами для шашлику є яловича вирізка, рулька або реберця. Для баранини підходять баранячі реберця або м’якоть із ніг. Свинина в цьому плані вважається практично універсальною — для шашлику підходять різні частини тушки, але найпопулярнішими вважаються ошийок, корейка або окіст.

Розмір і форма шматків. Вибирайте або ріжте шматки м’яса приблизно однакового розміру і форми. Це допоможе рівномірно приготувати шашлик і уникнути пересушених або недосмажених частин.

Вибирайте на свій смак. Деякі частини м’яса можуть бути м’якшими та ніжнішими, інші — жорсткішими або з великим вмістом жиру. Виберіть те м’ясо, яке відповідає вашим уподобанням і смаку.

Походження м’яса. Купуйте м’ясо у перевірених і надійних виробників або постачальників. Це може гарантувати якість і свіжість м’яса, і уникнути неприємних сюрпризів і наслідків.

Запитайте поради у продавця. Зверніться до м’ясника або продавця в магазині і попросіть рекомендації — вони можуть допомогти вам вибрати відповідне м’ясо для шашлику і дати корисні поради щодо його приготування.

Дотримуючись таких рекомендацій, ви зможете значно полегшити собі вибір свіжого та якісного м’яса. Пробуйте різні варіанти, експериментуйте та насолоджуйтеся смачним шашликом! До речі, перед покупкою радимо вам порівняти ціни на м’ясо і приправи до шашлику в супермаркетах вашого міста на сайті Gotoshop. Також ознайомтеся з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо, щоб обрати найвигіднішу пропозицію.

Читати статті на тему

2024.09.18 14:33
Як обирати продукти

Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
2024.09.17 16:24
Як обирати продукти

Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
2024.09.17 14:26
Як обирати продукти

Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів
2024.09.16 14:32
Як обирати продукти

Як вибрати ідеальну цвітну капусту: поради експерта

Допоможемо навчитися вибирати найсвіжішу та найсмачнішу цвітну капусту на ринку та у магазині, розповідаючи про зовнішній вигляд, щільність, колір та інші важливі характеристики цього овоча