Close the fixed Barcode
Як обирати продукти

Чому бурий рис корисніший за білий: шість причин

Під час вибору рису зверніть увагу на бурий. Розповідаємо, чому він корисніший та що з нього можна приготувати

Чому бурий рис корисніший за білий: шість причин

Бурий рис коричневого кольору відрізняється від більш звичного для нас білого тим, що з нього не видалена плодова та насіннєва оболонка. При цьому такий вид рису має багато корисних властивостей, та може слугувати чудовим інгредієнтом для безлічі страв.

GoToShop розбирався, завдяки чому бурий рис вважають навіть кориснішим за білий, і які страви можна з нього приготувати.

Чому бурий рис корисніший

1. Додаткові поживні речовини. Завдяки наявності зовнішньої оболонки бурий рис містить більше поживних речовин — вітамінів групи В (тіамін і ніацин) та магній, залізо, цинк і фосфор. Важливою складовою такого рису також є білок.

2. Більше клітковини. Бурий рис має вищий вміст клітковини, яка сприяє правильному функціонуванню травної системи і допомагає зберігати нормальний рівень цукру в крові. Клітковина також покращує здоров’я кишківника.

3. Нижчий глікемічний індекс. Бурий рис має нижчий індекс у порівнянні з білим, тобто рівень цукру підвищується не швидко. Це допомагає уникати стрімкого зростання апетиту та сприяє контролю за вагою.

4. Більше антиоксидантів. Бурий рис містить більше антиоксидантів, які допомагають захищати клітини організму від пошкоджень від вільних радикалів та можуть зменшити ризик виникнення захворювань.

5. Більше вуглеводів. Бурий рис є хорошим джерелом енергії завдяки наявності вуглеводів. Він може бути особливо корисним, якщо ви займаєтесь спортом чи фізичними навантаженнями.

6. Збереження поживних речовин. Під час обробки білого рису видаляється зовнішня оболонка, що призводить до втрати поживних речовин. Бурий рис зберігає більше корисних властивостей завдяки меншому ступеню обробки.

Що приготувати з бурого рису

Насправді, є дуже багато варіацій смачних страв, в яких можна використовувати бурий рис. Ось декілька ідей:

Буряковий салат з бурим рисом

Спочатку зваріть бурий рис, додайте до нього підсмажений на оливковій олії нарізаний буряк, квасолю, кукурудзу, кедрові горіхи та зелень. Полийте лимонним соком чи виноградним оцтом.

Перець, фарширований бурим рисом та овочами 

Приготуйте рис, змішайте з грибами, кукурудзою, цибулею та подрібненими овочами. Заповніть відварений перець цією сумішшю та запікайте у духовці до готовності.

Із бурим рисом можна влаштувати і вечір японської кухні

Зваріть рис. Загорніть зварений рис та ваші улюблені овочі (авокадо, огірок, моркву, манго, тунець — інгредієнти можна змінювати за смаком) у лист норі. Наріжте роли та подавайте з соєвим соусом та васабі.

Бурякові котлети з бурим рисом

Змішайте рис із натертим буряком, яйцем, хлібними крихтами, цибулею та приправами. Сформуйте котлети та посмажте на сковороді до золотистої скоринки.

Це лише кілька ідей, адже бурий рис можна використовувати у різних кулінарних рецептах залежно від ваших смакових уподобань та культурних традицій. А щоб ваші страви були не лише корисними та смачними, а й вигідними, радимо ознайомитися з актуальними акціями на рис.

Читати статті на тему

2024.12.30 16:48
Як обирати продукти

М’ясо для домашньої ковбаси: секрети вибору та приготування

Вибір м’яса для ковбаси — це ціле мистецтво, де кожен нюанс має значення. Дізнайтесь, як не потрапити в пастку неякісного продукту та створити ковбасу, від якої всі будуть в захваті
2024.12.27 16:30
Як обирати продукти

Як не помилитися при виборі ананаса в супермаркеті

Солодкий та соковитий ананас — бажаний гість на будь-якому столі, але як не помилитися з вибором та отримати справжню насолоду від цього тропічного фрукта? Знання простих, але ефективних секретів допоможуть вам завжди купувати лише стиглі та смачні плоди
2024.12.26 10:49
Як обирати продукти

Все про ікру щуки: від вибору до користі для організму

Колись доступна лише королям, сьогодні ікра щуки повертається на наші столи, дивуючи не тільки вишуканим смаком, але й вражаючою користю для здоров’я. Розкриємо секрети цього делікатесу та дізнаємося, як він може покращити ваше самопочуття
2024.12.25 11:48
Як обирати продукти

Оливки з кісточкою, без кісточки та фаршировані: як вибрати найкращі

Оливки — це не просто смачна закуска, а й справжній скарб середземноморської кухні, сповнений корисних речовин. Розповідаємо, як серед різноманіття видів вибрати справді якісні та смачні оливки, щоб не розчаруватися у покупці
2024.12.24 15:33
Як обирати продукти

5 секретів вибору Піно Грі від професійних сомельє

Розповідаємо про всі нюанси вибору вина Піно Грі: від італійського Піно Гріджіо до ельзаського Піно Грі. Розкриваємо секрети сомельє, щоб ви могли насолодитися справжнім смаком цього вишуканого напою