Як варити пельмені та вареники: корисні поради

Ці страви смачні та поживні. А якщо їх купити у замороженому вигляді чи зберігати в морозилці домашні, то смачна вечеря чи сніданок готові за декілька хвилин

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Пельмені та вареники — смачні та популярні страви у багатьох країнах. Купити їх у замороженому вигляді можна чи не в кожному супермаркеті. А приготувати їх вдома — справжнє мистецтво. GoToShop розповідає, як швидко і правильно їх варити.

Пельмені

1. Підготуйте фарш (яловичина, свинина або комбінації м’яса зі свинини та яловичини). Додайте до фаршу цибулю, сіль, перець та інші приправи за смаком.

2. Приготуйте тісто для пельменів (зазвичай використовують муку, яйця, воду та сіль. Замісіть тісто до гладкої консистенції.

3. Розкатайте тісто і виріжте кола за допомогою келиха або пляшки.

На кожне коло кладіть невелику кількість фаршу (приблизно 1 чайна ложка). Злегка притисніть краї, щоб утворити пельмені.

4. Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, додайте трохи солі.

Покладіть пельмені в киплячу воду та варіть їх приблизно 7-10 хвилин, або поки вони не вийдуть на поверхню та стануть плавати.

5. За допомогою дерев’яної лопатки або шумівки дістаньте готові пельмені з води.

Вареники

1. Підготуйте начинку для вареників. Ви можете використовувати різні варіанти, як солоні, так і солодкі: картопля, сир, ягоди або яловичина.

2. Приготуйте тісто для вареників, зазвичай беруть муку, яйця, воду та сіль. Замісіть тісто до гладкої консистенції.

3. Розкатайте тісто та виріжте коло за допомогою келиха або пляшки.

4. На кожне коло кладіть начинку (приблизно 1-2 столові ложки). Злегка змастіть край тіста водою або розбитим яйцем.

5. Згорніть вареники наполовину, утворюючи напівмісяць, і добре притисніть краї.

6. Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, додайте трохи солі.

Покладіть вареники в киплячу воду та варіть їх приблизно 5-7 хвилин, або поки вони не вийдуть на поверхню та стануть плавати.

7. За допомогою дерев’яної лопатки або шумівки дістаньте готові вареники з води.

Готові пельмені та вареники можна подавати з вершковим маслом, соусом або сметаною, а також за бажанням прикрасити зеленню. Щоб ваше готування було ще простішим, обирайте напівфабрикати у супермаркеті, а щоб я така покупка була вигідною — ознайомтеся з актуальними акціями на пельмені та вареники.

Читати статті на тему

2024.11.25 11:33
Рекомендації

Смачно та безпечно: яке печиво можна їсти при цукровому діабеті

Дізнайтеся, які види печива можуть вживати люди з цукровим діабетом без шкоди для здоров’я. Розглядаємо, на які компоненти варто звертати увагу при виборі печива та як приготувати безпечний десерт в домашніх умовах
2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр