Як вибрати смачні яблука: розкриття смаків різних сортів яблук

Розповідаємо, як не загубитися у різноманітті сортів яблук та обрати той, що саме вам до смаку.

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Яблука є одними з найпоширеніших і найулюбленіших фруктів на наших теренах, а величезна кількість сортів і видів здатна задовольнити абсолютно будь-які смаки. То як же не заблукати в такому асортименті та розмаїтті? Редактори GoToShop.ua допоможуть вам вибрати смачні яблука і зорієнтуватися в смакових якостях різних сортів.

Як вибрати смачні яблука

Текстура і зовнішній вигляд

Обираючи яблука, оцініть їхній зовнішній вигляд: вони мають бути без видимих ушкоджень, плям і м’яких ділянок, а шкірка — рівною, блискучою і без зморшок.

Колір і забарвлення

Колір яблук може значно відрізнятися залежно від сорту: від майже білих і яскраво-зелених до вогненно-червоних. Але, в будь-якому разі, колір має бути насиченим і яскравим, без сторонніх плям або підозрілих зелених і коричневих ділянок.

Аромат

Купуючи яблука — понюхайте їх. Стиглі та хороші яблука повинні мати приємний солодкий аромат. Якщо запах вам не подобається або його зовсім немає, то краще підшукати інший варіант — найімовірніше, фрукт або ще зелений, або вже перезрілий.

Пружність

Яблука за своєю текстурою мають бути пружними і давати невеликий опір при натисканні. Занадто тверді або, навпаки, м’які плоди можуть виявитися не дуже хорошими.

Сортові характеристики

Вивчіть характеристики різних сортів яблук перед покупкою або проконсультуйтеся з продавцем. Вибирайте яблука з тими смаковими характеристиками, які більше підходять вашим смаковим вподобанням.

Популярні сорти яблук та їхні характеристики

Голден

Один із найпоширеніших сортів яблук. Має світло-зелений (іноді жовтий) колір. За смаком солодкі та соковиті з хрусткою текстурою і медовим ароматом.

Антонівка

Один із найбільш відомих сортів в Україні. Світло-зелені плоди іноді з червоним боком. Має кислувато-солодкий смак із легким ароматом. Часто використовується для консервації та випічки.

Фуджі

Ще один популярний сорт із червоною шкіркою і зеленими прожилками. Дуже соковиті яблука з хрусткою текстурою і злегка кислувато-солодким смаком.

Гала

Яскраво-червоні й ароматні яблука. Мають хрустку текстуру і збалансований помірно солодкий смак.

Симиренко

Великі яблука зеленого кольору з яскравим, кислувато-солодким і освіжаючим смаком.

Ред Чіф

Це великі яскраво-червоні яблука з насиченим ароматом. Дуже солодкі та хрусткі з легкою кислинкою.

Звичайно, на цьому різноманітність сортів не закінчується, але це ті яблука, які ви можете зустріти практично в будь-якому магазині. Вибирайте різні варіанти і пробуйте, напевно, ви відкриєте для себе безліч нових смаків. А дізнатися ціни на різні види яблук і гарячі сезонні пропозиції українських супермаркетів ви можете просто зараз за допомогою ресурсу GoToShop.

Читати статті на тему

2024.11.22 17:21
Як обирати продукти

Яку комбучу вибрати: критерії ідеального напою

Розповідаємо все, що потрібно знати про комбучу: від її корисних властивостей та різноманітності смаків до порад щодо вибору якісного продукту та його вживання
2024.11.21 13:27
Як обирати продукти

Як вибрати смачні квашені огірки на базарі: 5 критеріїв якості

Вибирати квашені огірки на ринку — справжнє мистецтво! Розповідаємо, як відрізнити якісний продукт від неякісного та вибирати найкращі огірки, щоб ваша закуска була не лише смачною, а й безпечною
2024.11.20 12:30
Як обирати продукти

Дієтичні переваги свинини: чи можна їсти м’ясо і худнути

Свинина — універсальний продукт, який може бути як частиною святкової вечері, так і повсякденного раціону. Дізнайтеся, які відруби свинини є найменш калорійними та як їх правильно готувати
2024.11.19 10:30
Як обирати продукти

Лимон для кожної страви: обираємо сорт за смаком

Від класичного солодко-кислого смаку до екзотичних ароматів — кожен сорт лимона має свої унікальні особливості, які впливають на його застосування в кулінарії та коктейлях
2024.11.18 14:37
Як обирати продукти

Гречка для здоров’я: як обрати найкориснішу

Хочете, щоб ваша гречка була не лише ситною, а й смачною та корисною? Дізнайтеся, як серед різноманіття сортів і виробників обрати саме той, який підкреслить смак ваших страв і принесе користь організму