Що буде з організмом, якщо щодня пити пиво

Часте вживання пива має деякі наслідки. Розповідаємо детально про них

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Пиво є слабоалкогольним напоєм, і часто навіть не розглядається як серйозний алкоголь, а тим часом пивний алкоголізм є дуже розповсюдженою проблемою в багатьох країнах світу. Пиво доступне і популярне, що сприяє його частому вживанню, і, як наслідок, виробленню залежності. 

Якщо ви або ваші близькі п'єте пиво щодня, то варто замислитися над наслідками, адже проблема насправді може виявитися серйознішою, ніж ви про це думаєте. Редактори GoToShop розповідають, до чого може призвести регулярне і часте вживання пива.

Збільшення ваги

Найперше, що відрізняє людину, яка часто п'є пиво — набір ваги. Пиво досить калорійний напій, а щоб сп’яніти його потрібно багато. До того ж вживання пива часто супроводжується різноманітними солоними закусками, наприклад, чипсами і сушеними снеками, що не тільки додає калорій, а й викликає додаткову спрагу, яку втамовує те ж саме пиво. А тому часте вживання пива може призвести до набору ваги і розвитку ожиріння.

Проблеми з травленням

Надмірне вживання пива також може спричинити проблеми з травленням, включно з кишковою дисфункцією і подразненням слизової оболонки шлунка

Ризик залежності

Часте споживання пива може призвести до розвитку алкогольної залежності. Причому любителю пива доволі складно це помітити, адже, як ми вже писали вище, пиво не має репутації «серйозного» алкоголю, і часто сприймається мало не як вода. Саме з цієї причини пивна алкогольна залежність є однією з найпоширеніших у світі.

Проблеми із серцево-судинною системою

Споживання великих об'ємів алкоголю, включно зі слабоалкогольним пивом, може призвести до підвищення артеріального тиску, порушення ритму серця та інших проблем серцево-судинної системи.

Підвищений ризик захворювань печінки

Як і будь-яке інше часте вживання алкоголю, щоденне пиво негативно впливає на печінку і може стати причиною різних захворювань, включно з жировою дистрофією печінки, алкогольним гепатитом і цирозом.

Підвищений ризик діабету

Чим частіше людина вживає пиво, тим у неї вищий ризик розвитку діабету 2 типу через вплив алкоголю на інсулінорезистентність.

Вплив на психічне здоров’я

Щоденне вживання пива, як і будь-яких інших алкогольних напоїв, значно впливає на психічне здоров’я. Регулярне розпивання пива може значно підвищити ризик розвитку депресії, тривожних розладів і залежності.

Важливо пам’ятати, що вживання алкоголю, і пива зокрема, має бути помірним і відповідальним. Якщо ви помічаєте будь-які негативні наслідки від вживання алкогольних напоїв, зверніться по допомогу до лікаря. У післясвятковий період радимо обирати напої, які допоможуть вашому організму відновитися, а щоб їх покупка була вигідною, ознайомтеся з актуальними акціями на мінеральну воду.

Читати статті на тему

2024.11.25 11:33
Рекомендації

Смачно та безпечно: яке печиво можна їсти при цукровому діабеті

Дізнайтеся, які види печива можуть вживати люди з цукровим діабетом без шкоди для здоров’я. Розглядаємо, на які компоненти варто звертати увагу при виборі печива та як приготувати безпечний десерт в домашніх умовах
2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр