Млинці на Масляну: яке молоко краще обрати, щоб страва була ідеальною

Для створення ідеальних млинців на Масляну, потрібно правильно обрати молоко. Розповідаємо, на що звернути увагу

Олена Черкасець

авторка GoToShop

Сьогодні, 11 березня, розпочинається Масляна — свято, що символізує кінець зими та пробудження весни. Вона триває протягом цілого тижня, до початку Великого посту. Кожен день Масляної має свою назву та призначення.

Головна ідея Масляної — веселитися та гарненько наїдатися перед Великим постом. Основна страва — млинці, які господині готують щодня протягом тижня. Вони подаються з різноманітними начинками: маслом, медом, сметаною, варенням, сиром, овочами та ікрою — червоною, чорною, кабачковою.

Сім'ї та друзі збираються за святковим столом, а кожна господиня має свої секрети приготування найсмачніших млинців. Редактори GoToShop, розкажуть, якої жирності молоко краще використовувати під час приготування млинців, адже від цього залежить не лише консистенція і харчова цінність, а й смак готової страви.

Як впливає жирність молока на приготування млинців

Вибір оптимальної жирності молока для млинців залежить від особистих вподобань. 

Памʼятайте, що жирність молока впливає на консистенцію тіста. Чим вище вміст жиру, тим густіше і щільніше буде тісто для млинців. Якщо ви бажаєте отримати тонкі та легкі млинці, то краще використовувати знежирене або низько жирне молоко. А от якщо вам до вподоби більш пишні та насичені млинці, то краще використовувати цільне молоко.

Головні характеристики жирності молока:

  • 1,5% — Молоко з низькою жирністю. Підходить для людей, які стежать за своєю вагою чи зі здоровим способом життя.

  • 2,5% — Молоко із середньою жирністю. Має більш насичений смак і підходить для приготування млинців.

  • 3,2% — Молоко з високою жирністю. Ідеально підходить для приготування пишних та ароматних млинців.

  • 6% — Молоко із дуже високою жирністю. Рекомендується використовувати для особливих випадків.

Основні складові класичного тіста для млинців включають борошно, яйця, молоко, олію, цукор і сіль. Щодо молока, практично будь-який тип підійде, проте рекомендується використовувати пастеризоване коров’яче молоко з вмістом жиру від 3,2% до 4%, яке зазвичай продається у пляшках, а не ультрапастеризоване, яке можна знайти у пакетах.

Яку необхідно обрати температуру молока для випікання млинців

Оптимальна температура молока є ключовим фактором у приготуванні млинців. Досвідчені господині наголошують, що використовувати холодне молоко під час приготування млинців — це не найкращий вибір. Тому його слід вийняти з холодильника принаймні за пів години до початку приготування.

Якщо ви поспішаєте — підігрійте молоко у мікрохвильовій печі. Якщо ви додасте борошно у холодне молоко, це призведе до утворення згустків. Пекти млинці з такого невдалого тіста непросто.

При відносно високій температурі клейковина борошна швидко розчиниться, і проблем із приготуванням страви не виникне.

Важливо памʼятати, що теплими повинні бути й інші інгредієнти. Тому яйця також потрібно дістати із холодильника заздалегідь. Щоб забезпечити кращу еластичність тіста, рекомендується використовувати міксер.

Чому у вас виходять товсті млинці

Різниця між пишними та тонкими млинцями полягає у кількості борошна, що ви додаєте. Якщо ви бажаєте, щоб млинці мали більш густу консистенцію, додайте більше борошна.

Щоб досягти консистенції для млинців, схожих на панкейки, рекомендується збільшити густоту тіста, але воно повинно бути трохи рідшим, ніж для оладок.

Ідеально обрати молоко, яке ви придбаєте за вигідною ціною. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на молоко.

Читати статті на тему

2024.09.19 14:30
Як обирати продукти

Сорти винограду: у чому різниця та як обрати ідеальний для себе

Сьогодні ми допоможемо розібратися в різноманітті сортів винограду, їх особливостях та призначенні. Дізнайтеся, як обрати ідеальний сорт для ваших потреб та смакових вподобань
2024.09.18 14:33
Як обирати продукти

Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
2024.09.17 16:24
Як обирати продукти

Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
2024.09.17 14:26
Як обирати продукти

Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів