Ідеальна пропорція: скільки солі потрібно додавати до макаронів

Макарони — одна з найулюбленіших страв і дорослих, і дітей. Щоб вони смакували на повну потрібно не прогадати з кількістю солі

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Коли вдома немає чого їсти, а часу та енергії на кулінарні шедеври не вистачає, — на допомогу завжди приходять макарони. Вони готуються легко, смакують з будь-яким соусом та насичують організм корисними речовинами. Проте страву можна зіпсувати, якщо не знати, коли та як солити макарони. Тож сьогодні редактори GoToShop діляться ідеальною пропорцією солі для неперевершеного смаку страви.

Скільки солі додавати до макаронів

Кулінари рекомендують додавати 1 столову ложку солі на 4 літри води або 450 г сухих макаронів. Саме це ідеальна пропорція, яка зробить смак страви ніжним.

Окрім цього, сіль підвищує температуру кипіння води та ваші макарони готуються рівномірно. Тому експерти радять солити воду, як тільки вона закипіла і відразу додавати до неї сухі макарони.

Після того, як сіль у воді розчинилась, скуштуйте її. Вода для макаронів має бути легка солонувата. Якщо ви пересолили і відчуваєте це на смак, то додайте в каструлю трохи води, щоб його урівноважити.

Зазначимо, що макарони поглинають лише частину солі, а більшість її залишається у воді. Швидкість поглинання солі варіюється залежно від форми й товщини макаронів, а також часу приготування. Загалом 1 столова ложка солі ідеально вбирається в 450 г макаронів.

Помилки під час приготування макаронів

Деякі помилки під час варіння макаронів здатні повністю зіпсувати страву.

  1. Солити вже готову страву. Це поширена помилка, адже часто про сіль можна банально забути. Але за таких умов ви ризикуєте зіпсувати саму консистенцію макаронних виробів ще в процесі варіння, одночасно сіль нерівномірно розподілиться по макаронах.

  2. Макарони злипаються. Якщо забувати їх ще й помішувати, макарони часто злипаються і перетворюються на неапетитну грудку. Щоб цього уникнути експерти радять додати 2 ст. л. оливкової або соняшникової олії у воду під час варіння.

  3. Переварити макарони. Якщо їх варити занадто довго, то страва принесе шкоду вашій фігурі. Зазвичай макарони готують al dente (недоварюють), щоб крохмаль, який міститься в борошні, не перетворювався на швидкі вуглеводи і таким чином не відкладався в талії.

Ваша страва точно вдасться, якщо дотримуватися цих простих рекомендацій, а також якщо ви придбаєте макарони за акційною ціною.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися