Вівсянка — найпопулярніша страва на сніданок. Вона дуже ситна та корисна крупа, допомагає при запаленнях, зменшує апетит і знижує рівень холестерину в крові. Вівсянку можна готувати різними способами — як молочну кашу, на воді, або додавати до супів. Окрім цього вона вдало поєднується з горіхами, ягодами, фруктами, овочами, насінням та спеціями.
Редактори GoToShop розкажуть, які переваги має вівсянка перед іншими продуктами, що ми звикли їсти на сніданок.
Вівсянка — найкращий пребіотик
Вівсяна каша діє, як пребіотики, що корисно для кишківника. Вона стимулює ріст і активність захисної мікрофлори, що допомагає підтримувати баланс кишківника і поліпшує його здоров’я. Вівсянка поліпшує травлення, зміцнює імунітет та запобігає запаленню.
Містить розчинні та нерозчинні волокна
Вівсяна крупа містить два типи клітковини: розчинну та нерозчинну, кожен з яких виконує свою функцію для здоров’я.
Розчинна клітковина допомагає контролювати рівень цукру в крові та знижує рівень холестерину. Нерозчинна клітковина підтримує нормальну роботу кишкового тракту.
Вівсянка корисна для нервової системи
Вівсянка позитивно впливає на нервову систему, зменшує стрес та покращує роботу серця та судин. Якщо їсти вівсянку щодня на сніданок, нормалізується робота багатьох органів, зокрема, щитоподібної залози, печінки, нирок. Також вівсянка сприяє підвищенню імунітету, очищає організм від шлаків.
Вівсянка покращує стан шкіри
Вітамін В, що міститься в крупі, сприяє здоров’ю шкіри і волосся. Людям, що страждають дерматитами або алергією, медики рекомендують вівсянку як одну з основних страв.
Вівсянка найкращий засіб у боротьбі з зайвою вагою
Ця каша не дозволить набрати зайві кілограми. Тож, коли каші стають хорошою звичкою, ризик набрати зайву вагу зменшується.
Для любителів цифр:
Калорійність — 370-390 ккал
Вміст білків — 17-19 г
Вміст жирів — 6-7 г
Зміст вуглеводів — 66-70 г
З них клітковини — 10-11 г
Споживати вівсянку ще з більшою користю можна за вигідними цінами. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на вівсяну крупу.