Квас з бузини: корисний та освіжаючий напій на літо

Розповідаємо про корисні властивості квасу з бузини, багатого на вітамін C, а також ділимося простим рецептом його приготування

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Квас з бузини — не лише смачний та освіжаючий напій, але й джерело вітамінів та мікроелементів, необхідних для нашого організму.

Корисні властивості квасу з бузини

Квас з бузини — це не лише втамовує спрагу в спекотний день, але й дарує організму неоціненну користь. Вітамін C, яким багата бузина, стає потужним щитом проти інфекцій та вірусів, зміцнюючи імунітет. Травна система також відчуває позитивний вплив — легкий проносний ефект квасу допомагає при запорах та інших проблемах. Шкідливі речовини та токсини не затримуються в організмі завдяки очищувальним властивостям квасу.

Серцево-судинна система також отримує користь, адже квас з бузини може знизити тиск та покращити роботу серця. Запальні процеси в суглобах, м’язах та інших тканинах пригнічуються завдяки протизапальним властивостям напою. Калій, необхідний для правильної роботи м’язів та нервової системи, щедро збагачує організм.

Схуднення стає легшим завдяки низькій калорійності квасу та його здатності прискорювати метаболізм.

Як приготувати квас з бузини

Приготувавши квас з бузини самостійно, ви не лише отримаєте смачний та освіжаючий напій, але й подаруєте своєму організму джерело здоров’я та гарного самопочуття!

Інгредієнти:

  • 10 літрів води

  • 10-15 суцвіть бузини

  • 1-1,2 кг цукру

  • 10-20 г лимонної кислоти (або 1 лимон)

  • 5 г дріжджів (за бажанням)

Приготування:

  1. Зберіть суцвіття бузини в суху погоду. Ретельно промийте їх під проточною водою.

  2. Закип’ятіть воду та охолодіть її до кімнатної температури.

  3. Розчиніть цукор у теплій воді.

  4. Додайте до води з цукром лимонну кислоту (або сік лимона) та суцвіття бузини.

  5. Якщо хочете, щоб квас був газованим, додайте дріжджі.

  6. Перемішайте всі інгредієнти та залийте їх у ємність для бродіння.

  7. Накрийте ємність марлею та залиште в теплому місці на 3-5 днів.

  8. Коли квас буде готовий, процідіть його та розлийте по пляшках.

  9. Зберігайте квас у холодильнику.

Для більш насиченого смаку квасу можна додати до нього родзинки, імбир, м’яту або інші трави. Квас з бузини можна пити як холодним, так і кімнатної температури.

Спробуйте приготувати квас з бузини самостійно — це не складно, а користь для вашого здоров’я буде неоціненною! А придбати усе необхідне для освіжаючого напою за вигідними пропозиціями допоможе сервіс порівняння цін від GoToShop!

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися