Хочете поласувати смачним та освіжаючим морозивом домашнього приготування, але під рукою немає морозильної камери? Не проблема. У нашій статті розповімо, як приготувати експрес-морозиво без заморозки.
Зробити освіжаючі ласощі без морозильної камери можна за допомогою методу, який називається «морозиво в сумці». Для цього вам знадобляться звичайні інгредієнти для приготування традиційного морозива, кубики льоду і пластикові пакети, що закриваються.
Підготуйте інгредієнти:
1 склянка вершків для збивання (жирність не менше 30%)
½ склянки згущеного молока
1 чайна ложка ванільного екстракту (за бажанням)
Кубики льоду
¼ склянки солі (зазвичай використовується крупна сіль)
Як готувати:
Приготуйте морозиво. У великій мисці змішайте вершки для збивання, згущене молоко і ванільний екстракт (якщо використовуєте), і добре перемішайте.
Перекладіть приготоване морозиво в невеликий пластиковий пакет (краще використовувати спеціальні пакети із застібкою зіп-лок) і ретельно закрийте його.
Підготуйте «сумку» для морозива. Візьміть ще один, більший пластиковий пакет або сумку, і наповніть його кубиками льоду. Додайте туди ж у сумку ¼ склянки великої солі. Покладіть у сумку з льодом закритий пакет із морозивом, і щільно її закрийте.
Тепер починайте збивати морозиво, струшуючи сумку з льодом вгору-вниз і вперед-назад. Трясти доведеться хвилин 10-15 хвилин, але воно того варте.
Через 10 хвилин перевірте консистенцію морозива — воно має помітно загуснути. Якщо воно досягло потрібної консистенції, ви можете витягнути пакет із ласощами з сумки з льодом і подавати його до столу.
Тепер у вас є свіже прохолодне домашнє морозиво, приготоване без морозильної камери. Звісно, воно не буде таким холодним і густим, як традиційне морозиво, але все одно вийде смачним і освіжаючим. Можете додати для смаку фрукти, горіхи, сироп або шоколадну крихту. А якщо хочете холодного смаколика якнайшвидше, радимо ознайомитися з актуальними акціями на морозиво.