Як зробити свіже морозиво без морозильної камери

Домашнє морозиво реально зробити без морозилки. Розповідаємо легкий спосіб

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Хочете поласувати смачним та освіжаючим морозивом домашнього приготування, але під рукою немає морозильної камери? Не проблема. У нашій статті розповімо, як приготувати експрес-морозиво без заморозки.

Зробити освіжаючі ласощі без морозильної камери можна за допомогою методу, який називається «морозиво в сумці». Для цього вам знадобляться звичайні інгредієнти для приготування традиційного морозива, кубики льоду і пластикові пакети, що закриваються.

Підготуйте інгредієнти:

  • 1 склянка вершків для збивання (жирність не менше 30%)

  • ½ склянки згущеного молока

  • 1 чайна ложка ванільного екстракту (за бажанням)

  • Кубики льоду

  • ¼ склянки солі (зазвичай використовується крупна сіль)

Як готувати:

  1. Приготуйте морозиво. У великій мисці змішайте вершки для збивання, згущене молоко і ванільний екстракт (якщо використовуєте), і добре перемішайте.

  2. Перекладіть приготоване морозиво в невеликий пластиковий пакет (краще використовувати спеціальні пакети із застібкою зіп-лок) і ретельно закрийте його.

  3. Підготуйте «сумку» для морозива. Візьміть ще один, більший пластиковий пакет або сумку, і наповніть його кубиками льоду. Додайте туди ж у сумку ¼ склянки великої солі. Покладіть у сумку з льодом закритий пакет із морозивом, і щільно її закрийте.

  4. Тепер починайте збивати морозиво, струшуючи сумку з льодом вгору-вниз і вперед-назад. Трясти доведеться хвилин 10-15 хвилин, але воно того варте.

  5. Через 10 хвилин перевірте консистенцію морозива — воно має помітно загуснути. Якщо воно досягло потрібної консистенції, ви можете витягнути пакет із ласощами з сумки з льодом і подавати його до столу.

Тепер у вас є свіже прохолодне домашнє морозиво, приготоване без морозильної камери. Звісно, воно не буде таким холодним і густим, як традиційне морозиво, але все одно вийде смачним і освіжаючим. Можете додати для смаку фрукти, горіхи, сироп або шоколадну крихту. А якщо хочете холодного смаколика якнайшвидше, радимо ознайомитися з актуальними акціями на морозиво.

Читати статті на тему

2024.11.12 15:48
Рекомендації

Смачний лосось: секрети запікання в домашніх умовах

Відкрийте для себе безмежні можливості цього благородного продукту: від класичних рецептів з лимоном і травами до екзотичних поєднань зі східними нотками. Ми допоможемо створити кулінарний шедевр, який вразить ваших гостей
2024.11.12 14:02
Рекомендації

Солодкий шлях до здоров’я: все про користь хурми

Цей сонячний фрукт таїть у собі безліч корисних властивостей, про які ви навіть не здогадувалися. Розкриваємо всі секрети хурми та розповідаємо, чому вона так цінується в усьому світі
2024.11.12 12:46
Рекомендації

Які продукти допоможуть боротися із хронічною втомою

Розповідаємо, як правильне харчування може допомогти подолати хронічну втому. Дізнайтеся, які продукти є найбільш корисними для боротьби з цим станом і як скласти збалансований раціон для відновлення енергії
2024.11.11 17:29
Рекомендації

Білий гриб: лікувальні властивості та кулінарні секрети

Крім неповторного смаку, білий гриб — це справжній кладезь корисних речовин. Його регулярне вживання може позитивно вплинути на ваше здоров’я. Розкриваємо секрети приготування смачних страв з цього гриба
2024.11.11 16:28
Рекомендації

Для борщу та випічки: українські спеції, які варто спробувати

Познайомтеся ближче з чотирма маловідомими, але неймовірно ароматними українськими прянощами, які здатні перетворити будь-яку страву на кулінарний шедевр