Як зробити ароматизатори повітря без використання хімічних засобів

Ароматизатори з натуральних компонентів убережуть вас від алергії та подарують неповторний аромат оселі

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Ароматизатори повітря не тільки допомагають позбутися неприємного запаху в оселі, а й здатні поліпшити настрій і створити приємну атмосферу. Однак покупні варіанти підходять далеко не всім через вміст у їхньому складі хімічних речовин, які можуть спричиняти напади астми або алергії. 

Щоб убезпечити себе від неприємних сюрпризів, рекомендуємо вам зробити ароматизатори повітря самостійно. Редактори GoToShop зібрали для вас кілька простих, але дієвих ідей і рецептів ароматизаторів повітря з натуральних компонентів.

Варіант 1: Ароматизатор на основі цитрусових фруктів

  • Наріжте лимон, апельсин, лайм або грейпфрут (а можна і все одразу) на тоненькі скибочки. До речі, щоб зекономити купуйте цитрусові за акційною ціною.

  • Покладіть їх у ємність із водою і додайте кілька гілочок свіжої м’яти або розмарину. 

  • Поставте посудину з фруктами і травами на стіл або в інше місце в приміщенні і насолоджуйтеся! Тепер аромат цитрусових буде поширюватися по всьому приміщенню. Такий ароматизатор відмінно освіжить навіть велике приміщення, а його запаху вистачить на кілька годин.

Варіант 2: Ароматизатор на основі прянощів

  • Налийте холодну воду в невелику каструлю і додайте ваші улюблені прянощі: корицю, гвоздику, кардамон та інші. Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь і потримайте каструлю на плиті ще кілька хвилин, щоб прянощі розкрили весь свій аромат.

  • Перелийте отриманий ароматизатор у невелику ємність і поставте в потрібному приміщенні. Запах поширюватиметься дуже швидко, але зменшуватиметься в міру охолодження води.

Читайте також:

5 домашніх засобів, які замінять відбілювач

Незвичайне добриво: використання зубної пасти для кімнатних рослин

Варіант 3: Ароматизатор на основі ефірних олій

  • У дифузор або аромалампу додайте кілька крапель улюбленої ефірної олії.

  • Увімкніть дифузор або запаліть свічку в аромалампі, щоб ефірна олія почала випаровуватися і заповнила приміщення ароматом.

Цей спосіб є найпоширенішим. Аромат триматиметься в часі стільки, скільки горітиме лампа або працюватиме дифузор, тож тут ви можете контролювати все самі.

Варіант 4: Ароматизатор на основі свіжих трав і квітів

  • Зберіть кілька свіжих трав’яних гілочок (лаванди, м’яти, розмарину тощо) або квітів із сильним ароматом (наприклад, троянда, конвалія, жасмин тощо).

  • Зв’яжіть гілочки або квіти в букетик і повісьте в приміщенні, наприклад, на дверях або вікні. Або просто помістіть у вазу з водою. Цей спосіб не тільки не потребує додаткових витрат, а й стане гарним декоративним рішенням.

Ці натуральні ароматизатори допоможуть створити приємну атмосферу в приміщенні без використання хімічних засобів і парфумерії. Вони не тільки надають повітрю приємних ароматів, а й можуть допомогти розслабитися і поліпшити настрій.

Раніше ми розповідали, як зробити засіб для миття вікон. Цей засіб готується із доступних продуктів та є абсолютно екологічним.

Читати статті на тему

2024.11.28 14:33
Рекомендації

Як досягти ідеальної скоринки та соковитого м’яса: секрети смаження качиного філе

Качине філе — справжній делікатес, але його приготування має свої нюанси. Як перетворити звичайну сковорідку на інструмент створення кулінарного шедевру? Дізнайтеся, як здивувати себе та гостей неперевершеним смаком качки
2024.11.28 13:48
Рекомендації

Сирий шпинат: чи безпечно відмовлятися від термічної обробки

Шпинат — не просто зелень для салатів, адже містить безліч корисних властивостей. Але чи варто їсти його сирим? Команда GoToShop розповість, які переваги і ризики несе вживання сирого шпинату
2024.11.27 15:30
Рекомендації

Гостра та універсальна: застосування гірчиці у кулінарії

Розповідаємо про дивовижні перетворення, які може здійснити звичайна гірчиця на вашій тарілці. Від історії походження до сучасних кулінарних трендів — дізнайтеся, як цей гострий інгредієнт може додати пікантності кожній страві
2024.11.27 14:27
Рекомендації

Зберігаємо смак і текстуру: як правильно заморожувати та розморожувати десерти

Хочете зберегти смак улюбленого десерту надовго? Дізнайтеся, як правильно заморозити та розморозити свої ласощі, щоб вони не втратили ні краплі своєї чарівності
2024.11.27 13:38
Рекомендації

Небезпечні інгредієнти: з яких грибів не можна варити суп

Багато хто навіть не здогадується, що деякі їстівні гриби можуть таїти в собі небезпеку і перетворити улюблену страву на причину отруєння. Розповідаємо, які гриби категорично не підходять для приготування супів і чому