Який вид посуду обрати для розігрівання їжі в мікрохвильовці

Який посуд підходить для розігрівання їжі в мікрохвильовці, а якого посуду слід уникати, щоб використання мікрохвильової печі було безпечним та ефективним

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Мікрохвильова піч — незамінний помічник на кухні, який значно полегшує життя. З її допомогою можна швидко розігріти їжу, розморозити продукти, а деякі моделі навіть дозволяють готувати прості страви. Проте, для того, щоб використання мікрохвильової печі було безпечним та ефективним, важливо правильно підібрати посуд.

Який посуд підходить для мікрохвильовки

Скло

Один з найпоширеніших та найбезпечніших варіантів. Скляний посуд стійкий до високих температур, не вступає в реакцію з їжею та не виділяє шкідливих речовин. Для мікрохвильовки рекомендується використовувати жароміцне скло, яке витримує значні перепади температур.

Пластик

Не весь пластик підходить для мікрохвильовки. Вибирайте посуд з харчового пластику, який має спеціальне маркування, що свідчить про його стійкість до високих температур.

Кераміка

Керамічний посуд також може використовуватися в мікрохвильовці, за умови, що він не має тріщин, сколів та позолоти.

Папір

Для короткочасного розігріву їжі підходять паперові тарілки та контейнери.

А щоб ваші покупки були заощадливими, радимо переглянути поточні акції на контейнери для зберігання продуктів.

Якого посуду слід уникати:

  • Металевий посуд: метал не пропускає мікрохвилі, а тому їжа в ньому не буде розігріватися. Крім того, металевий посуд може іскрити та пошкодити мікрохвильову піч.

  • Пінопласт: при нагріванні виділяє шкідливі речовини, які можуть негативно вплинути на здоров’я.

  • Пластик з невідомим маркуванням: не використовуйте в мікрохвильовці пластиковий посуд, якщо на ньому немає спеціального маркування, що свідчить про його стійкість до високих температур.

Вас також зацікавить:

Не всі окуляри однакові: поради з вибору сонцезахисних окулярів для здоров’я очей

Металеві губки: що можна і не можна ними мити

Перед тим, як використовувати новий посуд в мікрохвильовці, рекомендується уважно прочитати інструкцію виробника.

Зверніть увагу:

  • Не використовуйте посуд з тріщинами, сколами або пошкодженим покриттям.

  • Не переповнюйте посуд їжею.

  • Не ставте в мікрохвильовку закриті ємності, а також посуд з кришками, що мають металеві елементи.

  • Після закінчення розігріву їжі переконайтеся, що посуд не занадто гарячий, перш ніж його брати руками.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете безпечно та ефективно використовувати мікрохвильову піч, насолоджуючись смачною та гарячою їжею.

Раніше ми розповідали про три найкращих екологічних контейнери для їжі, які не шкодять вашому здоров’ю та довкіллю, а також про те, яких пластикових контейнерів слід уникати.

Читати статті на тему

2024.09.19 14:30
Як обирати продукти

Сорти винограду: у чому різниця та як обрати ідеальний для себе

Сьогодні ми допоможемо розібратися в різноманітті сортів винограду, їх особливостях та призначенні. Дізнайтеся, як обрати ідеальний сорт для ваших потреб та смакових вподобань
2024.09.18 14:33
Як обирати продукти

Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
2024.09.17 16:24
Як обирати продукти

Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
2024.09.17 14:26
Як обирати продукти

Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів