Багато людей зберігають картоплю в холодильнику, але це не найкраще місце для неї. Холодна температура може призвести до того, що картопля стане солодкою і несмачною, а також може сприяти утворенню шкідливого акриламіду.
Насправді, картоплю краще зберігати в темному, прохолодному та сухому місці з хорошою вентиляцією. Ось кілька ідеальних місць для зберігання картоплі:
Погреб: традиційне місце зберігання картоплі, і воно ідеально підходить, якщо у вас є доступ до нього. Температура в погребі зазвичай стабільна протягом року, що робить його ідеальним середовищем для зберігання картоплі.
Комора: якщо у вас немає погреба, ви можете зберігати картоплю в коморі. Просто переконайтеся, що комора темна, прохолодна і суха.
Шафа: ви також можете зберігати картоплю в шафі, але переконайтеся, що вона добре провітрюється.
Вас також може зацікавити:
Секрети вибору молодої картоплі: смак літа на вашому столі
Їжте картоплю та живіть довше: нові дані про користь улюбленого овоча
Як зберігати картоплю
Деякі сорти картоплі краще зберігаються, ніж інші. Зберігаючи різні сорти окремо, ви зможете запобігти псуванню одних сортів іншими. Важливо регулярно перебирати картоплю і видаляти будь-які пошкоджені або хворі бульби. Не мийте картоплю перед зберіганням, адже це може призвести до її псування. Зберігайте картоплю подалі від цибулі та яблук. Ці фрукти та овочі виділяють газ, який може призвести до псування картоплі.
Дотримуючись цих простих порад, ви можете зберегти картоплю свіжою та смачною протягом декількох місяців. А щоб придбати улюблений овоч за вигідною ціною, радимо переглянути акції на картоплю в українських торгових мережах.
Додаткові поради:
Зберігайте картоплю в ящиках або кошиках. Це допоможе забезпечити циркуляцію повітря навколо картоплі і запобігти її псуванню.
Використовуйте солому або папір для утеплення картоплі. Це допоможе захистити її від морозу.
Не зберігайте картоплю на бетонній підлозі. Холодна бетонна підлога може призвести до псування картоплі.
Зверніть увагу на шкідників і хвороби. Картопля може бути схильна до нападу різних шкідників і хвороб. Якщо ви помітите будь-які ознаки проблем, негайно вживіть заходів.
Зберігаючи картоплю правильно, ви можете насолоджуватися нею протягом всієї зими!
Раніше ми писали, як зварити молоду картоплю, щоб вона не розвалилася та зберегла свою форму, смак та максимум користі.