5 порад, як обирати найкраще м’ясо для ваших страв

До вибору мʼяса потрібно підходити особливо ретельно, адже від його якості залежить не лише смак страв, а й ваше здоровʼя

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

М’ясо — невід'ємний продукт на українській кухні. Однак від якості та свіжості м’яса залежать не лише смакові якості наших страв, а й наше здоров’я, а тому до його вибору потрібно підходити дуже відповідально й уважно. Редактори GoToShop зібрали для вас ТОП-5 порад, які допоможуть вам з вибором найкращого м’яса для вашого столу.

Зовнішній вигляд

Колір. Якісне свіже м’ясо, як правило, має насичений і яскравий колір, притаманний конкретному типу. Наприклад, яловичина зазвичай яскраво-червона, а свинина — світло-рожева. Якщо м’ясо має тьмяний не яскраво виражений колір або потемніння — від такого продукту краще відмовитися.

Мармуровість. Гарне м’ясо повинне мати мармурові жирові вкраплення та прожилки, які надають йому ніжності та смаку. Чим їх більше, тим вища якість м’яса.\

Запах

Якщо є можливість, перед покупкою понюхайте м’ясо — воно повинно мати свіжий і приємний запах. Уникайте продуктів, які пахнуть надто різко, неприємно або дивно.

Консистенція

Спробуйте м’ясо на дотик. Воно має бути пружним, без зайвої м’якості чи жорсткості, а також швидко повертати свою форму після натискання пальцем.

Термін придатності та упаковка

Якщо ви купуєте вже розфасоване м’ясо, то обов’язково перевірте термін його придатності та обирайте продукти з пізнішою датою, якщо не плануєте з'їсти його одразу.

Звертайте увагу на стан упаковки. Воно має бути цілим і без пошкоджень.

Джерело та виробник

Купуйте м’ясо у надійних постачальників або відомих брендів, які слідкують за якістю продукції, уникайте невідомих марок із підозріло низькою ціною.

Цікавтеся походженням м’яса. Обирайте місцеві та свіжі продукти.

Пам’ятайте, що правильний вибір м’яса — це не тільки запорука смачних страв, а й безпека вашого здоров’я. Не соромтеся звертатися до м’ясника або продавця із запитаннями, щоб отримати додаткову інформацію про продукцію та знайти найкращі варіанти для своїх потреб. 

Обираючи цей продукт, також ознайомтеся з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо у супермаркетах вашого міста. Тоді ваші страви будуть не лише смачні і корисні, а й вигідні.

Читати статті на тему

2024.09.18 14:33
Як обирати продукти

Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
2024.09.17 16:24
Як обирати продукти

Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
2024.09.17 14:26
Як обирати продукти

Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів
2024.09.16 14:32
Як обирати продукти

Як вибрати ідеальну цвітну капусту: поради експерта

Допоможемо навчитися вибирати найсвіжішу та найсмачнішу цвітну капусту на ринку та у магазині, розповідаючи про зовнішній вигляд, щільність, колір та інші важливі характеристики цього овоча