Зелений горошок — не лише смачний овоч, але й джерело вітамінів та мінералів. На жаль, свіжий горошок доступний лише протягом короткого сезону. Проте, існує два чудових способи зберегти його на зиму: заморожування та консервування.
Заморожування
Вибирайте молодий, соковитий горошок без ознак псування. Очистіть його від стручків і ретельно промийте. Бланшування не є обов’язковим етапом, але допомагає зберегти яскравий колір та хрусткість горошку. Для бланшування опустіть горошок на 2-3 хвилини в киплячу воду, а потім одразу ж у холодну. Після бланшування ретельно обсушіть горошок на паперових рушниках, щоб видалити зайву вологу. Розкладіть горошок в один шар на деко, застелене пергаментом, і заморозьте в морозильній камері. Коли горошок повністю замерзне, перекладіть його в пакети або контейнери для зберігання.
Вас також зацікавить:
Де найдешевше купити горошок: порівняння цін у супермаркетах
Зберігання овочів без холодильника: прості поради та хитрощі
Консервування
Очистіть горошок від стручків і промийте. Приготуйте маринад з води, оцту, цукру, солі та спецій за вашим смаком. Експериментуйте з різними маринадами, щоб знайти той, який вам найбільше подобається. Відваріть горошок в маринаді протягом 5-7 хвилин. Розкладіть горошок по стерилізованих банках, залийте маринадом і закатайте кришки.
Додайте до горошку інші овочі, такі як морква, цибуля, або трави, щоб створити унікальні смакові комбінації. А придбати необхідні продукти для ваших страв за найкращими цінами допоможе сервіс порівняння цін GoToShop.
Зберігання
Заморожений горошок зберігайте в морозильній камері при температурі -18°C протягом року. Консервований горошок краще зберігається в прохолодному, темному місці протягом 1-2 років. Використовуйте заморожений або консервований горошок для приготування супів, салатів, рагу та інших страв.
Обирайте спосіб, який вам більше подобається, і насолоджуйтесь смачним та корисним горошком взимку!
Раніше ми розповідали, як обрати свіжий зелений горошок. Адже його сезон тільки починається, тому ви зможете отримати всю користь від гороху, насолодитися його смаком та зберегти овоч на зиму.