Заморожений чи консервований: обирайте найкращий спосіб зберегти горошок на зиму

Описуємо два найпопулярніші методи збереження зеленого горошку на зиму

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Зелений горошок — не лише смачний овоч, але й джерело вітамінів та мінералів. На жаль, свіжий горошок доступний лише протягом короткого сезону. Проте, існує два чудових способи зберегти його на зиму: заморожування та консервування.

Заморожування

Вибирайте молодий, соковитий горошок без ознак псування. Очистіть його від стручків і ретельно промийте. Бланшування не є обов’язковим етапом, але допомагає зберегти яскравий колір та хрусткість горошку. Для бланшування опустіть горошок на 2-3 хвилини в киплячу воду, а потім одразу ж у холодну. Після бланшування ретельно обсушіть горошок на паперових рушниках, щоб видалити зайву вологу. Розкладіть горошок в один шар на деко, застелене пергаментом, і заморозьте в морозильній камері. Коли горошок повністю замерзне, перекладіть його в пакети або контейнери для зберігання.

Вас також зацікавить:

Де найдешевше купити горошок: порівняння цін у супермаркетах

Зберігання овочів без холодильника: прості поради та хитрощі

Консервування

Очистіть горошок від стручків і промийте. Приготуйте маринад з води, оцту, цукру, солі та спецій за вашим смаком. Експериментуйте з різними маринадами, щоб знайти той, який вам найбільше подобається. Відваріть горошок в маринаді протягом 5-7 хвилин. Розкладіть горошок по стерилізованих банках, залийте маринадом і закатайте кришки.

Додайте до горошку інші овочі, такі як морква, цибуля, або трави, щоб створити унікальні смакові комбінації. А придбати необхідні продукти для ваших страв за найкращими цінами допоможе сервіс порівняння цін GoToShop.

Зберігання

Заморожений горошок зберігайте в морозильній камері при температурі -18°C протягом року. Консервований горошок краще зберігається в прохолодному, темному місці протягом 1-2 років. Використовуйте заморожений або консервований горошок для приготування супів, салатів, рагу та інших страв.

Обирайте спосіб, який вам більше подобається, і насолоджуйтесь смачним та корисним горошком взимку!

Раніше ми розповідали, як обрати свіжий зелений горошок. Адже його сезон тільки починається, тому ви зможете отримати всю користь від гороху, насолодитися його смаком та зберегти овоч на зиму.

Читати статті на тему

2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
2024.11.20 14:42
Як зберігати продукти

Як правильно підготувати моркву до зберігання

Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
2024.11.20 11:34
Як зберігати продукти

Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку