Герметичні контейнери та прохолодне місце: як правильно зберігати каву вдома

Кава буде довше вас тішити своїм ароматом та неповторним смаком, якщо її правильно зберігати. Розповідаємо прості правила

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Кава настільки щільно увійшла в наше повсякденне життя, що вже складно собі уявити звичайний ранок без чашечки цього підбадьорливого напою. І, звісно, кава знайдеться майже в кожному домі. Але чи правильно ми її зберігаємо?

Дотримуючись кількох простих правил, можна надовго зберегти її свіжість і смак. Редактори GoToShop зібрали кілька рекомендацій щодо правильного зберігання кави.

Використовуйте герметичні контейнери

Після купівлі кави (чи то зерна, чи то вже мелена кава) важливо пересипати її з паперових пакетів у контейнер або банку, які можна герметично закрити. Найкраще використовувати контейнери з непрозорого матеріалу, щоб запобігти проникненню світла.

Уникайте впливу повітря

Кава дуже чутлива до повітря, тому важливо мінімізувати його вплив. Якщо під рукою немає відповідного контейнера, то важливо надійно і щільно закрити пакет з кавою. Видаліть усе повітря і щільно скрутіть пакет із кавою, запечатуючи його липкою стрічкою або спеціальними широкими защипами.

Зберігайте каву в прохолодному та сухому місці

Ідеальна температура для зберігання кави становить близько 10-15 градусів Цельсія, проте напій добре переносить і більш високі кімнатні температури. Уникайте зберігання кави поруч із джерелами тепла, такими як плита або піч. Також не зберігайте каву в холодильнику — напій не переносить вологи.

Уникайте прямого сонячного світла

Сонячне світло може негативно впливати на якість кави та прискорювати її окислення. Тому бажано зберігати напій у темному місці, де немає прямих сонячних променів, наприклад, у кухонній шафі з дверцятами або в непрозорому контейнері.

Мелену каву використовувати швидко

Якщо ви купуєте вже мелену каву, намагайтеся використовувати її протягом 1-2 тижнів. Після помелу кава втрачає свіжість і аромат швидше, ніж цільні зерна. А ось зерна кави за правильного зберігання можуть зберегти свої смакові властивості протягом кількох місяців.

Заморожування в крайньому разі

Хоча заморожування кави не є ідеальним рішенням, у крайніх випадках ви можете заморозити каву в герметичній упаковці. Однак пам’ятайте, що після розморожування каву не слід заморожувати повторно.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете подовжити свіжість і смак вашої кави вдома та насолоджуватися напоєм, що бадьорить, довгий час. А щоб купити її вигідно, радимо заздалегідь ознайомитися з акціями на каву.

Читати статті на тему

2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
2024.11.20 14:42
Як зберігати продукти

Як правильно підготувати моркву до зберігання

Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
2024.11.20 11:34
Як зберігати продукти

Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку