Як приготувати корисне та смачне м’ясо: поради дієтолога

Розповідаємо, як обрати корисний маринад для м’яса та ділимося секретами маринування, щоб ви могли готувати не лише смачні, а й корисні страви

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

М’ясо — це не лише смачний, але й цінний продукт, багатий на білок, необхідний для нашого організму. Щоб отримати максимум користі від м’яса, важливо правильно його готувати. Це стосується й маринування, яке так популярне влітку.

Який маринад корисний

Дієтолог Світлана Скиталінська у подкасті «Як це жити» на YouTube радить обирати для маринування кислі продукти: сік лимона, яблучний або апельсиновий сік. Також чудово підійдуть біле або червоне вино, бальзамічний оцет (з травами для додаткової користі) або навіть мінеральна вода з газом.

«Замаринуйте м’ясо на ніч — і воно стане не лише ніжним та ароматним, але й максимально збереже свої корисні властивості», — рекомендує Скиталінська.

Вас також зацікавить:

Як зберегти м’ясо без холодильника: старовинні секрети та сучасні методи

Як розморозити м’ясо без втрати смаку та користі

Важливо:

  • Віддавайте перевагу непереробленому м’ясу. Запечене або приготоване на шашлику м’ясо не шкодить організму.

  • Використовуйте натуральні маринади, уникайте штучних добавок та готових соусів.

  • Не перетримуйте м’ясо в маринаді — це може призвести до його жорсткості.

Щоб придбати необхідні продукти для улюбленої страви за вигідними цінами, радимо переглянути поточні акції на свіже та заморожене м’ясо.

Як замаринувати м’ясо

Додайте до маринаду спеції та трави за своїм смаком. Як основу для маринаду можна використовувати йогурт, кефір або сметану. Не забудьте посолити та поперчити м’ясо перед маринуванням. Залиште трохи маринаду, щоб полити м’ясо перед приготуванням.

Правильно приготоване м’ясо — це не лише смачна, але й корисна страва!

Раніше ми розповідали, як правильно вибрати м’ясо для гриля, щоб воно було соковитим, ароматним і тануло в роті.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися