Літо — пора свіжих ягід та фруктів, а також можливість зробити заготовки такі смачні заготовки на зиму, як полуниця у власному соку, компоти та повидло. Один з найулюбленіших і найпростіших рецептів багатьох — полуничний джем. Цей рецепт не потребує багато часу та інгредієнтів, а результат — неймовірно смачний і ароматний джем, який чудово підійде до тостів, млинців, морозива та інших десертів.
Інгредієнти:
1 кг полуниці
500 г цукру
1 ч. л. лимонного соку
Придбати необхідні інгредієнти для цього рецепту за доступними цінами допоможе сервіс GoToShop, де зручно відслідкувати акції на полуницю та інші продукти.
Приготування:
Полуницю перебрати, видалити хвостики, ретельно промити та подрібнити блендером або м’ясорубкою.
Перекласти ягідну масу в каструлю з товстим дном, додати цукор і лимонний сік.
Довести до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи.
Зменшити вогонь і варити 20-30 хвилин, знімаючи піну. Готовність джему можна перевірити, капнувши трохи на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається, значить джем готовий.
Стерилізувати банки та кришки.
Розлити гарячий джем по стерилізованих банках, щільно закрити кришками. Перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження.
Вас також зацікавить:
Полуниця на зиму: 3 способи заморозити та зберегти смак літа
Що буде з організмом, якщо щодня їсти полуницю
Для більш насиченого смаку можна додати до джему трохи ванілі, кориці або м’яти. Якщо ви хочете отримати джем без кісточок, перед подрібненням ягоди можна протерти через сито. Зберігати джем необхідно у прохолодному, темному місці.
Цей простий рецепт полуничного джему допоможе вам зберегти смак літа на цілу зиму!
Раніше ми розповідали, як за допомогою полуничних хвостиків можна додати аромату напоям, приготувати натуральні спеції, полуничний оцет, заспокійливий чай та збагатити ґрунт компостом.