Як приготувати варення-п’ятихвилинку з будь-яких ягід

Як за лічені хвилини приготувати ароматне та вітамінне варення-п’ятихвилинку з будь-яких ягід: ділимось секретами та порадами для отримання найкращого результату

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо у розпалі, а це значить, що настав сезон свіжих ягід та фруктів. Саме час подбати про запаси на зиму та приготувати ароматне й корисне варення.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування варення-п’ятихвилинки з будь-яких ягід. Це швидкий, простий і неймовірно смачний спосіб зберегти літо у банках. Завдяки мінімальній термічній обробці ягоди зберігають максимум вітамінів та корисних речовин, а варення виходить насиченим та ароматним.

Варення-п’ятихвилинка

Інгредієнти:

  • 1 кг ягід (полуниця, малина, вишня, абрикоси, персики тощо)

  • 1 кг цукру

  • 100 мл води (за бажанням)

  • сік 1 лимона (для деяких видів ягід)

Вас також зацікавить:

Як стерилізувати банки: 4 способи стерилізації

Ідеальний літній компот: як обрати ягоди

Приготування:

  1. Підготуйте ягоди: переберіть їх, видаліть плодоніжки та пошкоджені ягоди. Ретельно промийте ягоди під проточною водою та обсушіть їх на паперовому рушнику.

  2. Засипте ягоди цукром. Можна використовувати пропорцію 1:1, або трохи менше цукру, якщо любите менш солодке варення. Перемішайте ягоди з цукром, щоб вони пустили сік. За бажанням додайте води, якщо ягоди не дуже соковиті.

  3. Поставте каструлю з ягодами на повільний вогонь та доведіть до кипіння, знімаючи піну, що утворюється. Варіть варення 5 хвилин. Не кип’ятіть довго, щоб зберегти вітаміни та яскравий колір ягід.

  4. Додайте лимонний сік (для деяких видів ягід). Це допоможе зберегти колір та аромат, а також трохи загустити варення.

  5. Зніміть варення з вогню і розлийте його в стерилізовані банки. Щільно закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте теплою ковдрою. Залиште так до повного охолодження.

Варення-п’ятихвилинка готове! Зберігайте його в прохолодному темному місці. А щоб придбати ягоди для рецепту за вигідною ціною, радимо скористатися сервісом GoToShop, де можна порівняти ціни на потрібні товари та відслідкувати актуальні акції на ягоди.

Ви можете використовувати будь-які ягоди та фрукти для приготування варення-п’ятихвилинки. Для більш насиченого смаку та аромату можна додати до варення ваніль, корицю, гвоздику, цедру лимона або апельсина. Якщо ви хочете отримати густе варення, можете варити його трохи довше, 7-10 хвилин. Варення-п’ятихвилинка — це не лише смачний десерт, але й чудовий додаток до млинців, морозива, йогурту та випічки.

Раніше ми розповідали кращий рецепт густого вишневого варення з цілими ягодами та з кісточками, а також давали поради щодо його зберігання.

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся