Снеки — це невеликі порції їжі, які вживаються між основними прийомами, такими як сніданок, обід і вечеря. І хоча такі перекуси часто асоціюються зі шкідливими і висококалорійними продуктами, наприклад, чипсами або шоколадними батончиками, існують і більш здорові варіанти снеків. Як самим приготувати здорові снеки розповідаємо в нашій статті.
Варіанти здорових перекусів
Фруктові шпажки
Чудовий літній варіант, коли свіжі та корисні фрукти можна вдосталь знайти в магазинах і на ринках. Щоб придбати їх вигідно, радимо ознайомитися з актуальними акціями на фрукти.
Просто помийте, наріжте і нанизайте шматочки фруктів (наприклад, яблука, виноград, ківі, кавун, полуниця або ананас) на дерев’яні шпажки. Цей снек можна доповнити натуральним йогуртом або медом для смаку та поживності.
Горіхи та сухофрукти
Один із найпопулярніших і найкорисніших снеків — мікс із горіхів і сухофруктів. Підготуйте суміш із горіхів і сухофруктів у пропорції на свій смак. Цей снек багатий білками, клітковиною і здоровими жирами. До того ж він відмінно і швидко втамовує голод.
Грецький йогурт із ягодами
Швидкий і простий рецепт, який не потребує особливого приготування. Просто покладіть трохи натурального грецького йогурту в миску і додайте до нього будь-які ягоди на ваш смак. Можна використовувати як свіжі, так і попередньо розморожені ягоди. Йогурт багатий на білки, а ягоди містять безліч вітамінів і антиоксидантів.
Рисові або вівсяні пластівці
Для початку приготуйте пластівці, дотримуючись інструкцій на упаковці. Потім додайте до них нарізані фрукти або ягоди. Зверху можна полити натуральним йогуртом або медом.
Вас також може зацікавити:
Сирні перекуси: 5 ідей для вишуканого смаку
Шовковиця для стрункої фігури: калорійність та користь ягоди
Тост з авокадо і яйцем
Цей чудовий і ситний перекус готувати дуже просто: розімніть авокадо виделкою і намажте його на тост або звичайну скибочку хліба. Зверху покладіть варене або смажене яйце-глазунью (залежно від ваших уподобань). Посоліть і додайте чорний перець за смаком. Цей снек багатий на здорові жири, білки та клітковину.
Овочі з хумусом
Якщо ви віддаєте перевагу чомусь більш істотному і менш солодкому, то цей рецепт для вас! Наріжте свіжі овочі (наприклад, моркву, огірки або болгарський перець) на палички або великі шматочки і подавайте їх разом із хумусом.
Хумус — це паста з нуту з додаванням тахіні, часнику, лимона й оливкової олії. Цей снек багатий на клітковину, білки і здорові жири.
Чіа-пудинг
Дуже популярний останнім часом перекус, який також підійде як корисний і смачний десерт. Розмішайте 2-3 столові ложки чіа-насіння з 1 склянкою рослинного молока (кокосове, мигдалеве або вівсяне) і додайте 1-2 чайні ложки меду або сиропу.
Поставте готову суміш у холодильник на кілька годин або на ніч, для того, щоб вона загусла. Цей снек багатий на клітковину, омега-3 жирні кислоти й антиоксиданти.
Пам’ятайте, що для перекусів важливо обирати свіжі та натуральні продукти, щоб зробити їх максимально корисними та поживними.
Раніше ми зібрали поради дієтолога щодо того, які продукти краще обирати для вечірнього перекусу. Адже це має бути легка їжа, проте поживна, після якої ви спатимете добре.