Пастила з вишні: ласощі з дитинства на вашій кухні

Розповідаємо простий рецепт приготування вишневої пастили вдома, її корисні властивості та ділимося додатковими порадами, щоб ви могли насолодитися цим смачним та корисним десертом

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Пам’ятаєте той незабутній смак домашньої бабусиної пастили з дитинства? Ніжний, кислуватий, з насиченим вишневим ароматом. А що, як відтворити це диво на власній кухні? Сьогодні ми поділимося простим рецептом вишневої пастили, а також розкриємо секрети її користі.

Інгредієнти:

  • вишня — 1 кг

  • цукор — 200 г (за смаком)

  • вода — 100 мл

Приготування:

  • Вишню добре промийте, видаліть кісточки. Перекладіть ягоди в каструлю, додайте воду й цукор. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 15-20 хвилин, доки вишня не стане м’якою.

Вас також зацікавить:

Домашнє вино з вишні: як приготувати смачний напій

Варення з вишні без кісточок: зберігаємо ягоду на зиму

  • За допомогою блендера або товстушки перетворіть вишневу масу на пюре. Для більш насиченого кольору пастили, додайте до вишневого пюре трохи чорничного або смородинового соку. Якщо ви хочете зробити пастилу з кислинкою, додайте трохи лимонного соку.

  • Деко застеліть пергаментним папером. Вилийте пюре на деко й рівномірно розподіліть його шаром товщиною 1 см.

  • Сушіть пастилу в духовці при 50°C з відкритими дверцятами протягом 6-8 годин, або поки вона не затвердіє. Готову пастилу наріжте на порційні шматочки й посипте цукровою пудрою (за бажанням). Готову пастилу можна зберігати в холодильнику до 3 місяців.

Користь вишневої пастили

Вітаміни та мінерали у вишневій пастилі допомагають організму боротися з інфекціями та вірусами. А завдяки вмісту глюкози й фруктових кислот, вишнева пастила дарує заряд енергії й покращує настрій. А щоб придбати смачні та корисні ягоди з вигодою для гаманця, радимо слідкувати за актуальними акціями на вишні на сайті GoToShop.

Вишня багата на вітаміни A, C, E, а також калій, магній, залізо та інші корисні мікроелементи. Вона містить антоціани, які борються з вільними радикалами й захищають організм від старіння та хвороб. Завдяки клітковині пастила з вишні нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

Пастила з вишні — це не лише смачний десерт, але й джерело користі для вашого організму. Приготуйте її вдома й насолоджуйтесь натуральним смаком літа!

Раніше ми розповідали, як приготувати в’ялену вишню на зиму, щоб насолоджуватися її солодким смаком та корисними властивостями протягом цілого року.

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся