Вишня — не лише улюблена ягода багатьох, але й чудовий інгредієнт для неординарних соусів. Соус з вишні до м’яса — це не просто смачна добавка, а справжня кулінарна симфонія, що поєднує в собі кислинку, солодкість, ароматні спеції та український колорит.
Соус з вишні: рецепт
Інгредієнти:
500 г вишні (свіжої або замороженої)
100 г цукру
0,5 ч. л. солі
2 зубчики часнику
1 ч. л. сухого орегано
0,5 ч. л. меленого чорного перцю
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
Вас також зацікавить:
Пастила з вишні: ласощі з дитинства на вашій кухні
Домашнє вино з вишні: як приготувати смачний напій
Приготування:
Підготуйте вишню. Якщо використовуєте свіжу вишню, видаліть кісточки. Заморожену вишню трохи розморозьте.
З'єднайте вишню, цукор, сіль, часник, орегано та перець у каструлі. Для більш насиченого смаку можна додати до соусу ¼ ч. л. меленого імбиру або ½ ч. л. тертого кореня хрону .Перемішайте і поставте на середній вогонь. Якщо ви хочете зробити соус гострішим, додайте ¼ ч. л. кайєнського перцю.
Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 15-20 хвилин, поки вишня не стане м’якою, а соус не загусне.
Зніміть з вогню і подрібніть соус за допомогою блендера або кухонного комбайна до бажаної консистенції. Додайте оливкову олію та лимонний сік, перемішайте.
Спробуйте соус на смак і за необхідності відкорегуйте кількість цукру, солі або спецій. Подавайте вишневий соус до м’яса, птиці, риби або овочів. Вишневий соус можна зберігати в холодильнику до 5 днів.
Щоб приготування соусу в домашніх умовах не вдарило по вашому гаманцю, радимо слідкувати за актуальними акціями на вишні на сайті GoToShop.
Ви можете використовувати вишневий сік замість свіжої вишні. У такому випадку візьміть 2 склянки вишневого соку, ½ склянки цукру, ¼ ч. л. солі, 1 зубчик часнику, ½ ч. л. орегано та ¼ ч. л. чорного перцю. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 10 хвилин. Потім подрібніть блендером і додайте оливкову олію та лимонний сік.
Соус до м’яса з вишні — це не просто смачна добавка, а справжня кулінарна магія, яка перетворить звичайну страву на вишуканий шедевр. Спробуйте приготувати цей соус за нашим рецептом, і ви неодмінно закохаєтеся в його пікантну насолоду з українським колоритом!
Раніше ми писали, як правильно вибрати вишню, щоб насолодитися її насиченим смаком, ароматом та корисними властивостями, звертаючи увагу на її зовнішній вигляд, смак та місце покупки.