Вже зовсім скоро настане сезон запашної та соковитої червоної смородини. Ця ягода не лише смачна, але й багата на вітаміни, тому її обов’язково слід заготовити на зиму, адже користь червоної смородини неможливо заперечувати. Один з найкращих способів зберегти літній аромат смородини — це зварити з неї варення. Команда GoToShop підготувала для вас класичний рецепт варення з червоної смородини, який ніколи не підведе. Він доволі простий, швидкий, а результат — неймовірно смачне та ароматне варення, яке стане чудовим доповненням до млинців, оладок, чаю або просто як ласощі.
Варення з червоної смородини
Інгредієнти:
1 кг червоної смородини
1 кг цукру
200 мл води
Вас також зацікавить:
Як зберегти червону смородину на зиму: прості та смачні способи
Сезонні фрукти та овочі: коли що обирати та споживати
Приготування:
Переберіть смородину, видаліть недозрілі, м’яті та пошкоджені ягоди. Ретельно промийте ягоди під проточною водою.
В каструлю з товстим дном влийте воду, додайте цукор і поставте на середній вогонь. Помішуючи, доведіть сироп до кипіння. Додайте до варення трохи ванілі, кориці або м’яти, щоб отримати більш насичений смак.
Додайте промиті ягоди смородини в киплячий сироп. Закип’ятіть, зменшіть вогонь і варіть протягом 10-15 хвилин, знімаючи піну, що утворюється. Для більш густого варення можна варити його трохи довше, але не більше 20 хвилин. Щоб зберегти корисні властивості ягід, рекомендується варити варення в кілька прийомів. Для цього варіть варення 5 хвилин, потім зніміть з вогню, дайте йому трохи охолонути і знову доведіть до кипіння. Повторіть цей процес 2-3 рази.
Готове варення зніміть з вогню і розлийте в попередньо простерилізовані банки. Закатайте банки кришками і переверніть їх догори дном, щоб охолонути. Зберігайте варення в прохолодному темному місці.
А щоб придбати червону смородину за вигідною ціною, радимо скористатися сервісом GoToShop, де можна порівняти ціни на потрібні товари та відслідкувати актуальні акції на ягоди.
Варіації рецепту з червоної смородини:
Варення «п’ятихвилинка»: цей рецепт є ще більш швидким і простим. Для його приготування вам знадобиться лише 1 кг ягід смородини, 1 кг цукру і 200 мл води. Змішайте ягоди, цукор і воду в каструлі, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і розлийте в банки.
Варення без води: дозволяє отримати більш густе варення. Для його приготування вам знадобиться лише 1 кг ягід смородини і 1 кг цукру. Засипте ягоди цукром і залиште на кілька годин, щоб пустили сік. Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть протягом 10-15 хвилин.
Желе з червоної смородини: для приготування желе з червоної смородини вам знадобиться 1 кг ягід смородини, 500 г цукру і 1 пакетик желатину. Зваріть варення з ягід і цукру за вашим улюбленим рецептом. Розчиніть желатин у невеликій кількості теплої води, додайте до варення і добре перемішайте. Розлийте варення в банки і дайте йому застигнути.
Який би рецепт ви не вибрали, варення з червоної смородини стане чудовим доповненням до вашого зимового столу! Раніше ми розповідали про секрети приготування домашнього вина з червоної смородини: від вибору ягід до термінів бродіння, поділилися простим рецептом та давали поради щодо експериментів з смаками.