Варення з червоної смородини: класичний рецепт, який ніколи не підведе

Класичний рецепт варення з червоної смородини: ділимося порадами та варіаціями рецепту, щоб ви могли приготувати його на свій смак

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Вже зовсім скоро настане сезон запашної та соковитої червоної смородини. Ця ягода не лише смачна, але й багата на вітаміни, тому її обов’язково слід заготовити на зиму, адже користь червоної смородини неможливо заперечувати. Один з найкращих способів зберегти літній аромат смородини — це зварити з неї варення. Команда GoToShop підготувала для вас класичний рецепт варення з червоної смородини, який ніколи не підведе. Він доволі простий, швидкий, а результат — неймовірно смачне та ароматне варення, яке стане чудовим доповненням до млинців, оладок, чаю або просто як ласощі.

Варення з червоної смородини

Інгредієнти:

  • 1 кг червоної смородини

  • 1 кг цукру

  • 200 мл води

Вас також зацікавить:

Як зберегти червону смородину на зиму: прості та смачні способи

Сезонні фрукти та овочі: коли що обирати та споживати

Приготування:

  1. Переберіть смородину, видаліть недозрілі, м’яті та пошкоджені ягоди. Ретельно промийте ягоди під проточною водою.

  2. В каструлю з товстим дном влийте воду, додайте цукор і поставте на середній вогонь. Помішуючи, доведіть сироп до кипіння. Додайте до варення трохи ванілі, кориці або м’яти, щоб отримати більш насичений смак.

  3. Додайте промиті ягоди смородини в киплячий сироп. Закип’ятіть, зменшіть вогонь і варіть протягом 10-15 хвилин, знімаючи піну, що утворюється. Для більш густого варення можна варити його трохи довше, але не більше 20 хвилин. Щоб зберегти корисні властивості ягід, рекомендується варити варення в кілька прийомів. Для цього варіть варення 5 хвилин, потім зніміть з вогню, дайте йому трохи охолонути і знову доведіть до кипіння. Повторіть цей процес 2-3 рази.

  4. Готове варення зніміть з вогню і розлийте в попередньо простерилізовані банки. Закатайте банки кришками і переверніть їх догори дном, щоб охолонути. Зберігайте варення в прохолодному темному місці.

А щоб придбати червону смородину за вигідною ціною, радимо скористатися сервісом GoToShop, де можна порівняти ціни на потрібні товари та відслідкувати актуальні акції на ягоди.

Варіації рецепту з червоної смородини:

  • Варення «п’ятихвилинка»: цей рецепт є ще більш швидким і простим. Для його приготування вам знадобиться лише 1 кг ягід смородини, 1 кг цукру і 200 мл води. Змішайте ягоди, цукор і воду в каструлі, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і розлийте в банки.

  • Варення без води: дозволяє отримати більш густе варення. Для його приготування вам знадобиться лише 1 кг ягід смородини і 1 кг цукру. Засипте ягоди цукром і залиште на кілька годин, щоб пустили сік. Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть протягом 10-15 хвилин.

  • Желе з червоної смородини: для приготування желе з червоної смородини вам знадобиться 1 кг ягід смородини, 500 г цукру і 1 пакетик желатину. Зваріть варення з ягід і цукру за вашим улюбленим рецептом. Розчиніть желатин у невеликій кількості теплої води, додайте до варення і добре перемішайте. Розлийте варення в банки і дайте йому застигнути.

Який би рецепт ви не вибрали, варення з червоної смородини стане чудовим доповненням до вашого зимового столу! Раніше ми розповідали про секрети приготування домашнього вина з червоної смородини: від вибору ягід до термінів бродіння, поділилися простим рецептом та давали поради щодо експериментів з смаками.

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся