Малина — не лише смачна ягода, але й джерело вітамінів та мікроелементів, необхідних для нашого організму. На жаль, сезон свіжої малини короткий, тому хочеться якомога довше зберегти її літній аромат і смак. Традиційним способом консервації є варення, але воно потребує багато часу та термічної обробки, яка руйнує частину корисних речовин. На щастя, існують чудові альтернативні методи, які дозволяють зберегти малину без варки, максимально зберігаючи її свіжість та цінні властивості. Ось декілька унікальних рецептів, які допоможуть вам зберегти цю літню ягоду на зиму.
Малина у власному соку
Інгредієнти:
малина — 1 кг
цукор — 200 г (за бажанням)
Вас також зацікавить:
Малина при діабеті: солодкий союзник чи підступний ворог
Чи потрібно мити малину перед споживанням: відповідь вас здивує
Приготування:
Переберіть малину, видаліть пошкоджені ягоди. Застеліть друшляк марлею, викладіть малину й обережно струсіть, щоб позбутися зайвої рідини. У чисті, простерилізовані банки насипте малину доверху. За бажанням, посипте ягоди цукром (на 1 кг малини — 200 г цукру). Накрийте банки кришками й поставте в каструлю з гарячою водою. Стерилізуйте банки на водяній бані: 0,5 л — 10 хвилин, 1 л — 15 хвилин. Закатайте банки й переверніть догори дном, поки не охолонуть.
Перетерта малина з медом
Інгредієнти:
малина — 1 кг
мед — 400 г
Приготування:
Переберіть малину й подрібніть її блендером або протріть через сито.Корисну малину купуйте за вигідними цінами, для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди у вашому місті. Додайте мед і ретельно перемішайте. Розкладіть малиново-медову суміш у чисті, простерилізовані банки. Закрийте банки кришками та поставте в холодильник.
Заморожена малина
Переберіть малину й видаліть пошкоджені ягоди. Розкладіть малину одним шаром на деко, застелене пергаментним папером та заморозьте в морозильній камері. Заморожену малину можна пересипати в контейнери або пакети для більш зручного зберігання.
Завдяки цим простим рецептам ви зможете насолоджуватися свіжим смаком та ароматом малини протягом всієї зими, збагачуючи свій раціон вітамінами та корисними речовинами.
Раніше ми розповідали про користь і шкоду малини. Дізнайтеся, кому в сезон потрібно споживати цю ягоду.