Домашня консервація: персики в солодкому сиропі

Розкриваємо секрети приготування персиків в сиропі на зиму, які не поступаються магазинним, а часом і перевершують їх за смаком!

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Червень — чудовий час, щоб подумати про затишні зимові вечори, коли так приємно поласувати ароматними персиками з власного саду. Персики неймовірно корисні для нашого організму, адже містять багато вітамінів та мікроелементів. Звісно, можна купити готові консерви в магазині, але ж набагато смачніше й душевніше приготувати їх власноруч. Сьогодні ми поділимося з вами секретами, як зробити персики в сиропі на зиму, як у магазині, щоб вони були не гіршими, а навіть кращими!

Персики в сиропі як у магазині

Інгредієнти:

  • 2 кг персиків

  • 2 л води

  • 800 г цукру

  • 1 ч. л. лимонної кислоти

Підготуйте персики. Ретельно вимийте їх, видаліть хвостики. За бажанням можна зняти шкірку, але це не обов’язково. Персики розріжте на половинки, вийміть кісточки. В каструлю з водою додайте цукор і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Вас також зацікавить:

Персиковий сезон: 5 оригінальних заготовок на зиму

Як зберігати персики, щоб вони залишалися соковитими та ароматними

Опустіть половинки персиків в киплячий сироп і варіть 5-7 хвилин, періодично знімаючи піну. Простерилізуйте банки та кришки. Акуратно розкладіть персики по банках, заливаючи їх доверху гарячим сиропом. Закатайте банки кришками, використовуючи ключ для консервування. Переверніть закатані банки догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Пам’ятайте: перед тим, як готувати персики в сиропі, ретельно вимийте всі інгредієнти та простерилізуйте банки та кришки. Це допоможе зберегти заготовки на зиму.

Поради:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до сиропу ваніль, корицю або м’яту.

  • Якщо ви хочете, щоб персики зберегли свою форму, варіть їх не більше 5 хвилин.

  • Зберігайте персики в сиропі в прохолодному темному місці.

Щоб придбати необхідні інгредієнти для зимових заготовок за найкращою пропозицією, радимо також ознайомитися з актуальними акціями на персики.

З такими персиками в сиропі зима буде набагато смачнішою! Їх можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, млинців, а також просто ласувати ними в чистому вигляді. Раніше ми розповідали, де ростуть персики в Україні та як зрозуміти, що вони достигли.

Читати статті на тему

2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся
2024.09.18 12:31
Рекомендації

Як швидко приготувати квасолю: лайфхаки без замочування

Розповідаємо про лайфхаки досвідчених господинь, які допоможуть швидко і легко зварити квасолю без попереднього замочування, заощадити час і насолодитися смачною та корисною стравою
2024.09.17 17:36
Рекомендації

Вибух смаку: домашня засолка червоної риби

Забудьте про магазинні консерванти та невідомий склад. Цей покроковий рецепт навчить вас, як засолити червону рибу в домашніх умовах і отримати корисний продукт, використовуючи лише натуральні інгредієнти
2024.09.17 10:28
Рекомендації

Не викидайте: як можна використати гарбузове насіння

Дізнайтеся про багатий склад гарбузового насіння, різноманітні способи його приготування та використання в кулінарії, а також про позитивний вплив на організм