Рисова каша — один з улюблених гарнірів дітей та дорослих, а якщо до неї додати морепродукти, овочі чи мʼясо, то вона може стати смачною стравою навіть на святковому столі. Проте рис часто може злипатися і утворювати суцільну кульку, що псує всю апетитність страви. Редактори сайту Gotoshop.ua дізналися що допоможе зробити ваш плов, різотто або звичайну кашу розсипчатою та смачною.
Як варити рис
На перший поглял здається, що немає нічого простішого, аніж приготування каші: залити крупу водою, посолити та вимкнути плиту, коли вода википить. Хоча насправді важливо, знати, у якій послідовності потрібно робити ці дії, а чого взагалі краще уникнути.
Етап № 1 — підготовка рису
Перед тим, як варити будь-яку зі страв на основі рису, його потрібно підготувати. Для цього промийте його під проточною водою до прозорості. Це допоможе уникнути злипання крупи під час варіння
Етап № 2 — ідеальні пропорції рису та води
Досвідчені господині знають, що крупа вариться у співвідношенні 1:2 (дві склянки води на склянку крупи). Проте для рису це співвідношення дещо інше — на склянку рисової крупи потрібно півтори склянки води. Тоді рис буде розварений, але не буде злипатися.
Заливайте рис водою у каструлі та ставте на плиту.
Етап № 3 — соління
Ідеальний час для того, щоб посолити вашу кашу — коли вона закипіла. Додавайте сіль, приправи та зменшуйте вогонь.
Етап № 4 — перемішування
Щоб уникнути злипання рису, також важливо не перемішувати його до моменту закипання.
Якщо рис білий круглий або пропарений, то варіть його протягом 20 хвилин, а ось для бурого сорту потрібно 30, або ж навіть 40 хвилин. Дикий рис може варитися понад годину.
Щоб ваші рисові страви були не лише смачні, а й економні, радимо ознайомитися з актуальними акціями на рис.