Літо щедро дарує нам своє тепло, свіжі ягоди та фрукти. Саме час подбати про затишні зимові вечори, коли так приємно зігрітися чаєм з ароматним варенням. І сьогодні ми пропонуємо вам не просто рецепт, а справжню блискавку: варення — пятихвилинка зі смородини, яке готується дуже швидко, на відміну від варення зі смородини за класичним рецептом.
Варення зі смородини пʼятихвилинка: рецепт
Інгредієнти:
1 кг смородини, можна використовувати червону, чорну або білу
800 г цукру
100 мл води
Вас також зацікавить:
Домашнє вино з червоної смородини: просто, смачно, корисно
Ідеальний літній компот: як обрати ягоди
Як приготувати варення — п’ятихвилинку зі смородини
Перебираємо смородину, видаляємо плодоніжки та пошкоджені ягоди. Ретельно промиваємо під проточною водою. Щоб придбати червону смородину за вигідною ціною, радимо скористатися сервісом GoToShop, де можна порівняти ціни на потрібні товари та відслідкувати актуальні акції на ягоди.
У каструлю з товстим дном всипаємо цукор і вливаємо воду. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
Додаємо смородину до киплячого сиропу. Обережно перемішуємо дерев’яною ложкою, щоб не пошкодити ягоди. Варимо варення рівно 5 хвилин з моменту закипання, постійно знімаючи піну, що утворюється.
Готове варення негайно розливаємо у стерилізовані банки. Щільно закручуємо кришки та перевертаємо банки догори дном. Охолоджуємо при кімнатній температурі, а потім переносимо у прохолодне темне місце.
Для більш вишуканого смаку та аромату можна додати до варення трохи ванілі, кориці або м’яти (за вашим смаком). Замість води можна використовувати ягідний сік, що залишився після промивання смородини. Якщо ви мрієте про густе варення, трохи збільшіть час варіння — до 7-10 хвилин.
Варення-п’ятихвилинка зі смородини — це не лише ласощі до чаю, але й джерело вітамінів та цінних мікроелементів. Адже червона смородина — рекордсмен за вмістом вітаміну C, який так необхідний для зміцнення імунітету, боротьби з вільними радикалами та профілактики застуди. Користь смородини зберігається у будь-якому вигляді, тому її обов’язково слід заготовити на зиму.
Спробуйте приготувати швидке варення за 5 хвилин зі смородини за цим простим рецептом, і ви будете зачаровані його швидкістю, простотою та неймовірним смаком. Завдяки цій експрес-заготівлі ви зможете зберегти літнє тепло та аромат ягід на всю зиму! Раніше ми розповідали, як зберегти червону смородину на зиму за допомогою простих рецептів, а також давали поради щодо вибору кращого способу збереження цієї вітамінної ягоди.