Червоний борщ: чому він стає коричневим і як цього уникнути

Розповідаємо про секрети приготування насиченого червоного борщу, щоб він не втрачав колір та радував вас апетитним виглядом та неймовірним смаком

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Наваристий, ароматний, з рум’яною м’ясом та яскраво-червоним буряком — саме таким уявляють собі ідеальний борщ багато хто. Проте, іноді трапляється, що замість апетитного бордового кольору, отримуємо негарний коричневий відтінок. Не хвилюйтесь, адже виправити цю проблему не складно, знаючи причини її виникнення.

Чому борщ став коричневим: помилки

Неправильний вибір буряка

Секрет криється у виборі сорту. Для насиченого червоного борщу потрібно правильно вибрати буряки — вони повинні бути максимально темного кольору. Саме такі буряки містять більше барвників, які й надають страві бажаного кольору.

Пересушений буряк

Важливо не лише правильно вибрати буряк, але й правильно його приготувати. Пам’ятайте: терті або нарізані овочі під час обсмажування потребують постійного помішування, щоб зберегти соковитість. Додайте трохи м’ясного бульйону та накрийте кришкою — це допоможе зберегти колір.

Вас також зацікавить:

Ціна продовжує падати: яка вартість борщового набору

Не ризикуйте: які овочі не можна їсти сирими

Тривале тушкування

Не перетворюйте приготування борщу на марафон! Кип’ятити його слід не довше 15 хвилин. Якщо ж буряк буде варитися занадто довго, він втратить свої барвники, і про яскравий червоний колір можна буде забути. А щоб заощадити на покупках, скористайтеся сервісом GoToShop, за допомогою якого можна швидко та легко порівняти ціни на буряк у мережах супермаркетів України.

Тушкування з іншими овочами

Щоб буряк не втрачав колір, тушкуйте його окремо від інших овочів. Взаємодія з іншими інгредієнтами може призвести до втрати кольору.

Дотримуючись цих простих правил, ви завжди будете готувати борщ з насиченим червоним кольором, який стане окрасою вашого столу! Раніше ми розповідали секрети наваристого та ароматного українського борщу: від вибору води до додавання інгредієнтів, щоб ваша страва завжди була смачною.

Читати статті на тему

2024.07.03 16:57
Рекомендації

Як квасити огірки: основні нюанси

Розповідаємо про секрети приготування хрустких та ароматних квашених огірків — від вибору сортів та спецій до нюансів бродіння та зберігання, щоб ви могли насолодитися справжнім українським смаком
2024.07.03 15:00
Рекомендації

Червона смородина на дієті: калорійність ягоди та користь для схуднення

Розповідаємо про користь червоної смородини для схуднення, яку калорійність вона має, а також даємо поради щодо її вживання на дієті
2024.07.03 14:42
Рекомендації

Як правильно мити лохину та чому це важливо робити

Лохина стає однією з найбажаніших ягід літа. Проте часто ми задаємось питанням, як мити лохину та чи потрібно це взагалі робити? Сьогодні зібрали відповіді на ці питання, щоб смакувати ягодою з користю
2024.07.03 12:26
Рекомендації

Користь яловичини: 10 причин додати її до свого раціону

Розповідаємо про неочевидні та дивовижні переваги яловичини, які роблять її не лише ситним і смачним, але й справжнім джерелом здоров’я та гарного самопочуття
2024.07.03 10:25
Рекомендації

Всесвітній день без поліетиленових пакетів: робимо свідомий вибір заради екології

Розповідаємо про шкоду поліетиленових пакетиків для довкілля, пропонуючи екологічні альтернативи для покупок та зберігання речей заради збереження нашої планети