Літо у розпалі і саме час подумати про затишні зимові вечори з чашкою ароматного чаю та запашною малиною. Хтось згадує бабусин рецепт малинового варення, а хтось шукає сучасні та прості методи заготівлі. Сьогодні ми підготували для вас чудовий рецепт малини з цукром без варіння, яка зберігається в морозилці.
Цей спосіб має безліч переваг. Приготування займає лічені хвилини, не потрібно витрачати час на варіння та стерилізацію. Користь малини без термічної обробки зберігається максимально. Натуральна свіжа малина з цукром — це вишукані ласощі, які сподобаються всім.
Вас також зацікавить:
Малина при діабеті: солодкий союзник чи підступний ворог
Як зберегти свіжі ягоди без цвілі: прості кроки
Малина з цукром: як приготувати
Інгредієнти:
малина — 1 кг
цукор — 1 кг
Переберіть малину, видаліть листочки та пошкоджені ягоди. Тут виникає питання, чи потрібно мити малину перед зберіганням. За бажанням промийте ягоди під проточною водою та дайте стекти. Помістіть малину в блендер або кухонний комбайн, додайте цукор і подрібніть до однорідної маси.
Розкладіть малинове пюре по чистим, сухим контейнерам або пакетам для заморозки. Залиште трохи місця вільним, адже маса під час заморожування збільшується в об'ємі. Щільно закрийте та відправте малину в морозильну камеру.
Поради:
Купуйте малину у перевірених місцях та за вигідною ціною. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди.
Для більш насиченого смаку можна використовувати трохи менше цукру, наприклад, 800 г на 1 кг малини.
Замість блендера можна розім’яти малину товкачем, але тоді текстура варення буде більш зернистою.
Щоб малина зберегла свій яскравий колір, перед подрібненням додайте до неї 1 ч. л. лимонного соку.
Насолоджуйтесь смаком літа цілий рік завдяки цьому простому та швидкому рецепту малини з цукром без варіння! Раніше ми розповідали унікальні рецепти консервації малини на зиму без варки, які допоможуть зберегти вітаміни, літній аромат та смак ягоди, а також насолоджуватися нею протягом всієї зими.