Аґрус — це не лише смачний, але й корисний продукт. На користь аґрусу говорять вітаміни C, A, E, калій та інші мікроелементи, якими багата ця ягода. Це невибагливий кущ, який щедро обдаровує своїм урожаєм. З цих ароматних ягід можна приготувати безліч смачних заготовок, які збережуть літній смак та вітаміни на всю зиму.
Як зберегти аґрус на зиму
Варення з аґрусу
Класичне: ягоди перебрати, помити, засипати цукром (1:1) і варити в кілька прийомів до потрібної консистенції.
«П’ять хвилин»: аґрус залити сиропом, прокип’ятити 5 хвилин, розлити по банках і закатати.
З апельсином: додати до варива цедру та сік апельсина для цитрусового аромату.
З імбиром: шматочки імбиру подрібнити, додати до ягід і варити за класичним рецептом.
Вас також зацікавить:
Чорна смородина: користь для здоров’я та краси
Користь абрикосів: скарбниця вітамінів та мінералів
Компот з аґрусу
Залити ягоди окропом, додати цукор за смаком, прокип’ятити і розлити по банках. Для більш насиченого смаку можна зварити компот із додаванням інших ягід, наприклад, малини або суниці. А щоб придбати їх за вигідною ціною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди в українських торгових мережах.
Желе з аґрусу
Перебрати ягоди, помити, подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку. Додати цукор (1:1) і варити до загустіння, постійно помішуючи. Розлити желе по стерилізованих банках і закатати.
Перед заготівлею аґрус рекомендується злегка бланширувати, щоб зберегти його форму та колір. Для кращого зберігання використовуйте стерилізовані банки та кришки. Зберігайте заготовки з аґрусу в прохолодному, темному місці.
Заморожування аґрусу
Ягоди перебрати, помити, обсушити паперовим рушником. Розкласти аґрус одним шаром на деко, заморозити, а потім пересипати в пакети або контейнери.
Сушіння аґрусу
Зрілі ягоди помити, обсушити, розкласти одним шаром на деко і сушити в духовці при 50-60°C з відкритими дверцятами. Сушений аґрус можна використовувати для компотів, чаю, додавати до випічки та граноли.
Заготовки з аґрусу допоможуть вам зберегти вітаміни та насолодитися смаком літа в холодну пору року. Раніше ми розповідали, як правильно мити ягоди, овочі та фрукти для консервації, щоб зберегти не лише їх смак та аромат, але й гарантувати безпеку для здоров’я.