Великі чи маленькі: які кабачки корисніше

Розповідаємо, чи є суттєва різниця в користі великих і маленьких кабачків, а також про їхні переваги та поради щодо вибору

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Кабачки — це не просто смачний і доступний овоч, але й джерело цінних вітамінів та мікроелементів. Їх вживають у їжу в сирому, тушкованому, смаженому та запеченому вигляді, роблять заготовки на зиму з кабачків, а також додають до салатів, роблять з них ікру та інші страви. Саме тому часто люди задаються питанням: які кабачки корисніші — великі чи маленькі?

Які кабачки корисні для здоров’я

Вміст поживних речовин

І великі, і маленькі кабачки містять:

  • вітаміни: C, A, B1, B2, B6, PP

  • мікроелементи: калій, магній, фосфор, кальцій, залізо

  • клітковину

  • пектин

З цього робимо висновок, що користь кабачка не залежить від його розміру.

Переваги маленьких кабачків

Маленькі кабачки мають більш ніжний і солодкий смак, з менш вираженою водянистою текстурою. Шкірка маленьких кабачків тонша, тому її не обов’язково знімати перед вживанням. Щоб відчути ці переваги та насолодитися літнім смаком, важливо правильно вибрати кабачки. Деякі дослідження свідчать, що в маленьких кабачках може міститися більше вітаміну C та інших поживних речовин. Також маленькі кабачки готуються швидше, ніж великі.

Вас також зацікавить:

Кабачки не для всіх: кому цей овоч може нашкодити

Зберігаємо кабачки та баклажани: температура, вологість, правильне місце

Переваги великих кабачків

Великі кабачки містять більше м’якоті, тому з них можна приготувати більше їжі. Насіння кабачків багаті на білок і корисні жири. Їх можна вживати в їжу сирими або обсмаженими. Великі кабачки, як правило, дешевші за кілограм, ніж маленькі. Упевнитися в цьому вам допоможе сервіс GoToShop, де зручно відслідковувати акції на кабачки в мережах супермаркетів, щоб обрати найкращий варіант.

Які кабачки вибрати

Вибір між великими та маленькими кабачками залежить від ваших особистих уподобань та того, як ви плануєте їх використовувати. Для салатів і рагу краще підійдуть маленькі кабачки. Для смаження, фарширування та тушкування можна використовувати кабачки будь-якого розміру. Для приготування кабачкової ікри краще підійдуть великі кабачки.

Вживання кабачків принесе багато користі для вашого здоров’я:

  • допомагає травленню

  • зміцнює імунітет

  • виводить з організму токсини

  • знижує рівень холестерину

  • корисний для серця

  • сприяє схудненню

Включайте кабачки в свій раціон харчування, і ви будете почувати себе чудово! Раніше ми розповідали три унікальні та прості способи заморозити кабачки на зиму, щоб насолоджуватися їхнім свіжим смаком та користю протягом усього року.

Читати статті на тему

2024.11.22 17:21
Як обирати продукти

Яку комбучу вибрати: критерії ідеального напою

Розповідаємо все, що потрібно знати про комбучу: від її корисних властивостей та різноманітності смаків до порад щодо вибору якісного продукту та його вживання
2024.11.21 13:27
Як обирати продукти

Як вибрати смачні квашені огірки на базарі: 5 критеріїв якості

Вибирати квашені огірки на ринку — справжнє мистецтво! Розповідаємо, як відрізнити якісний продукт від неякісного та вибирати найкращі огірки, щоб ваша закуска була не лише смачною, а й безпечною
2024.11.20 12:30
Як обирати продукти

Дієтичні переваги свинини: чи можна їсти м’ясо і худнути

Свинина — універсальний продукт, який може бути як частиною святкової вечері, так і повсякденного раціону. Дізнайтеся, які відруби свинини є найменш калорійними та як їх правильно готувати
2024.11.19 10:30
Як обирати продукти

Лимон для кожної страви: обираємо сорт за смаком

Від класичного солодко-кислого смаку до екзотичних ароматів — кожен сорт лимона має свої унікальні особливості, які впливають на його застосування в кулінарії та коктейлях
2024.11.18 14:37
Як обирати продукти

Гречка для здоров’я: як обрати найкориснішу

Хочете, щоб ваша гречка була не лише ситною, а й смачною та корисною? Дізнайтеся, як серед різноманіття сортів і виробників обрати саме той, який підкреслить смак ваших страв і принесе користь організму