Великі чи маленькі: які кабачки корисніше

Розповідаємо, чи є суттєва різниця в користі великих і маленьких кабачків, а також про їхні переваги та поради щодо вибору

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Кабачки — це не просто смачний і доступний овоч, але й джерело цінних вітамінів та мікроелементів. Їх вживають у їжу в сирому, тушкованому, смаженому та запеченому вигляді, роблять заготовки на зиму з кабачків, а також додають до салатів, роблять з них ікру та інші страви. Саме тому часто люди задаються питанням: які кабачки корисніші — великі чи маленькі?

Які кабачки корисні для здоров’я

Вміст поживних речовин

І великі, і маленькі кабачки містять:

  • вітаміни: C, A, B1, B2, B6, PP

  • мікроелементи: калій, магній, фосфор, кальцій, залізо

  • клітковину

  • пектин

З цього робимо висновок, що користь кабачка не залежить від його розміру.

Переваги маленьких кабачків

Маленькі кабачки мають більш ніжний і солодкий смак, з менш вираженою водянистою текстурою. Шкірка маленьких кабачків тонша, тому її не обов’язково знімати перед вживанням. Щоб відчути ці переваги та насолодитися літнім смаком, важливо правильно вибрати кабачки. Деякі дослідження свідчать, що в маленьких кабачках може міститися більше вітаміну C та інших поживних речовин. Також маленькі кабачки готуються швидше, ніж великі.

Вас також зацікавить:

Кабачки не для всіх: кому цей овоч може нашкодити

Зберігаємо кабачки та баклажани: температура, вологість, правильне місце

Переваги великих кабачків

Великі кабачки містять більше м’якоті, тому з них можна приготувати більше їжі. Насіння кабачків багаті на білок і корисні жири. Їх можна вживати в їжу сирими або обсмаженими. Великі кабачки, як правило, дешевші за кілограм, ніж маленькі. Упевнитися в цьому вам допоможе сервіс GoToShop, де зручно відслідковувати акції на кабачки в мережах супермаркетів, щоб обрати найкращий варіант.

Які кабачки вибрати

Вибір між великими та маленькими кабачками залежить від ваших особистих уподобань та того, як ви плануєте їх використовувати. Для салатів і рагу краще підійдуть маленькі кабачки. Для смаження, фарширування та тушкування можна використовувати кабачки будь-якого розміру. Для приготування кабачкової ікри краще підійдуть великі кабачки.

Вживання кабачків принесе багато користі для вашого здоров’я:

  • допомагає травленню

  • зміцнює імунітет

  • виводить з організму токсини

  • знижує рівень холестерину

  • корисний для серця

  • сприяє схудненню

Включайте кабачки в свій раціон харчування, і ви будете почувати себе чудово! Раніше ми розповідали три унікальні та прості способи заморозити кабачки на зиму, щоб насолоджуватися їхнім свіжим смаком та користю протягом усього року.

Читати статті на тему

2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів
2024.09.16 14:32
Як обирати продукти

Як вибрати ідеальну цвітну капусту: поради експерта

Допоможемо навчитися вибирати найсвіжішу та найсмачнішу цвітну капусту на ринку та у магазині, розповідаючи про зовнішній вигляд, щільність, колір та інші важливі характеристики цього овоча
2024.09.16 13:26
Як обирати продукти

Перець Колобок: особливості сорту та секрети врожаю

Перець Колобок — справжня знахідка для любителів солодкого перцю! Розповідаємо про особливості цього сорту, його вирощування, догляд та використання на кухні
2024.09.13 16:32
Як обирати продукти

Магія квітів: як підібрати букет на подарунок

Вибір квітів для подарунка може здатися простим завданням, але насправді це ціле мистецтво. Розповідаємо, як обрати ідеальний букет, який відобразить ваші почуття
2024.09.13 11:32
Як обирати продукти

Якість понад усе: як обрати найкращу томатну пасту

Від вибору якісної томатної пасти залежить смак ваших страв, а також їхня користь для здоров’я. Розповідаємо, на що звертати увагу при виборі томатної пасти, щоб завжди отримувати задоволення від кулінарних шедеврів