Ожина — не лише смачна ягода, з якої можна готувати варення, джеми та пироги, але й чудовий інгредієнт для домашнього вина, яке зберігає користь ожини. Вино з ожини володіє насиченим кольором, приємним ароматом та терпким смаком, який з часом стає більш м’яким і вишуканим.
Сьогодні ми ділимося з вами унікальним рецептом домашнього вина з ожини, яке здивує вас своїм смаком та простотою приготування. Перед тим, як купити ожину, ознайомтеся з акціями на ягоди, щоб ваша покупка була вигідною.
Інгредієнти:
5 кг ожини
4 л води
3 кг цукру
20 г родзинок (немитих)
1 пакетик винних дріжджів
Вас також зацікавить:
Чорниця чи лохина: що корисніше
Як готувати вино з ожини
Ожину переберіть, видаліть гнилі та пошкоджені ягоди. Щоб захистити себе від шкідливих забруднень, пам’ятайте, як правильно мити ягоди, фрукти та овочі. Розімніть ожину руками до стану пюре. Додайте воду, цукор та родзинки. Перемішайте все до повного розчинення цукру.Для більш насиченого кольору та аромату можна додати до сусла жменю чорниці або малини. Накрийте ємність марлею та залиште в теплому місці (18-25°C) на 5-7 днів, періодично помішуючи сусло.
Коли на поверхні сусла утвориться піна, а з’явиться кислий запах, процідіть його через марлю, відділивши ягідну масу. Перелийте чисте сусло в чисту ємність, встановивши водяний затвор. Залиште ємність в темному прохолодному місці (10-16°C) на 1-2 місяці. Коли бродіння затихне, а на дні ємності утвориться осад, обережно злийте вино в чисту ємність, не зачіпаючи осад. Закрийте ємність пробкою і залиште вино дозрівати в прохолодному місці (6-8°C) протягом 3-6 місяців. Готове вино розлийте по чистим пляшках, закупорьте пробками і зберігайте в прохолодному місці. Чим довше вино буде дозрівати, тим кращим буде його смак.
Домашнє вино з ожини — це не лише смачний напій, але й чудовий подарунок для друзів та близьких. Здивуйте їх своїм кулінарним талантом та подаруйте їм частинку літа у келиху! Раніше ми розповідали секрети приготування домашнього вина з червоної смородини: від вибору ягід до термінів бродіння, ділилися простим рецептом та давали поради щодо експериментів з смаками.