Яблука «Білий налив» — один з найпопулярніших сортів для приготування домашнього варення. Також варто пам’ятати і про користь яблук — у них міститься багато вітамінів та мінералів, потрібних організму. Соковиті та ароматні плоди цього сорту чудово підходять для заготовок, адже дають варенню неперевершений смак та насичений яблучний аромат.
Редактори GoToShop поділяться унікальним рецептом варення з «Білого наливу», який доповнений родзинками та лимоном. Ці два інгредієнти додають варенню цікавих ноток: родзинки — приємної солодкої кислинки, а лимон — свіжості та цитрусового аромату. А щоб поповнити запас улюблених фруктів за приємною ціною, радимо переглянути акції на яблука в супермаркетах свого міста.
Інгредієнти:
1 кг яблук «Білий налив»
500 г цукру
100 г родзинок
1 лимон
100 мл води
Вас також зацікавить:
Холодильник чи фруктовниця? Де зберігати яблука, щоб вони залишалися свіжими
Зберігайте яблука свіжими місяцями: секрет з глибини століть
Як готувати варення з яблук
Яблука ретельно вимийте та обсушіть рушником. Видаліть серцевину з насінням за допомогою спеціального ножа або чайної ложки. Наріжте яблука на невеликі часточки. Для вдалого консервування, треба знати, як обирати яблука, щоб не натрапити на фрукти, які вже давно лежать в магазині та втратили свої корисні якості.
У каструлю з товстим дном влийте воду, додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. Зменшіть вогонь і кип’ятіть сироп 5 хвилин.
Всипте яблучні часточки в киплячий сироп. Акуратно перемішайте, щоб не пошкодити яблука. Доведіть варення до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин, знімаючи піну, що утворюється. Якщо ви хочете отримати густе варення, варіть його трохи довше, знімаючи з вогню і знову ставлячи на повільний вогонь кілька разів.
Додайте родзинки та лимон, нарізаний тонкими скибочками разом з шкіркою (за бажанням, можна видалити кісточки). Перемішайте і варіть ще 10-15 хвилин, до бажаної консистенції варення.
Готове варення зніміть з вогню і розлийте в попередньо простерилізовані банки. Щільно закупорьте кришками. Зберігайте варення в прохолодному, темному місці.
Варення з яблук «Білий налив» з родзинками та лимоном — це не лише смачні ласощі, але й джерело вітамінів та мікроелементів. Його можна вживати з чаєм, тостами, млинцями або використовувати як начинку для пирогів та пиріжків. Раніше ми розповідали, чи треба їсти яблука: п’ять причин, чому вживання яблук може сприяти загальному здоров’ю та бути цінним доповненням до збалансованого раціону.