Всесвітній день шоколаду: як правильно вибрати ласощі

Розповідаємо про секрети вибору шоколаду: гіркого, молочного, білого, з горіхами та родзинками, щоб ви могли ласувати цим солодким десертом з користю для здоров’я

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

11 липня — день, коли весь світ ласує шоколадом! Цей солодкий десерт, який полюбляють дорослі та діти, дарує не лише приємні смакові відчуття, але й несе користь для здоров’я. На честь Всесвітнього дня шоколаду пропонуємо зануритися в світ цих ласощів та навчитися вибирати шоколад, який не лише порадує смаком, але й принесе користь.

Як правильно вибрати шоколад

Світ шоколаду вражає своїм розмаїттям. Гіркий, молочний, білий, з горіхами, родзинками, карамеллю, перцем чи навіть з беконом — вибір на будь-який смак! Ось кілька порад, які допоможуть вам не розгубитися у цьому солодкому царстві.

Вас також зацікавить:

Їстівний чи ні: що ховається за білим нальотом на шоколаді

Солодкий подарунок: як вибрати цукерки в коробці

Вміст какао

Темний шоколад містить не менше 70% какао. Цей шоколад багатий на антиоксиданти, які позитивно впливають на роботу серця та судин. Молочний шоколад містить 30-35% какао. Він солодший і ніжніший на смак, але й менш корисний. Білий шоколад не містить какао-порошку, лише какао-масло. Цей шоколад найсолодший і найменш корисний з усіх видів. Щоб обрати будь-який вид смаколика, який вам дарує найбільшу насолоду та користь, з вигодою для гаманця, радимо ознайомитися з актуальними акціями на шоколад та цукерки.

Склад

Зверніть увагу на склад шоколаду. Віддавайте перевагу продуктам з мінімальною кількістю інгредієнтів. Бажано, щоб шоколад не містив пальмової олії, штучних ароматизаторів та барвників. Наявність горіхів, сухофруктів, спецій робить шоколад не лише смачнішим, але й кориснішим. Проте, не тільки правильний вибір, але і правильне зберігання шоколаду є запорукою того, що коли ви захочете насолодитися цим десертом, він буде таким же смачним, як і повинен бути. Може скластися думка, що зберігання шоколаду в холодильнику запобігає його таненню, але насправді це може призвести до появи небажаної вологи на плитці.

Зовнішній вигляд та виробник

Якісний шоколад має рівну, глянсову поверхню без тріщин і пухирців. Плитка шоколаду повинна бути твердою і приємно ламатися. Матовий шоколад свідчить про те, що в ньому було замінено какао-масло його дешевшими аналогами. Віддавайте перевагу відомим виробникам шоколаду, які дорожать своєю репутацією. Не соромтеся читати відгуки про шоколад перед покупкою.

Насолоджуйтесь шоколадом з розумом

Шоколад — це не лише смачно, але й корисно! Вчені довели користь шоколаду для здоров’я, виявивши, що він покращує роботу серця, пам’ять, настрій та, навіть, уповільнює старіння. Однак важливо пам’ятати, що шоколад є калорійним продуктом. Тому вживайте його в помірних кількостях — 30-50 грамів темного шоколаду на день буде цілком достатньо, щоб отримати заряд користі та задоволення.

Раніше ми розповідали про користь чорного шоколаду, його вплив на здоров’я та рекомендована добова норма для отримання максимальної користі.

Читати статті на тему

2024.09.19 14:30
Як обирати продукти

Сорти винограду: у чому різниця та як обрати ідеальний для себе

Сьогодні ми допоможемо розібратися в різноманітті сортів винограду, їх особливостях та призначенні. Дізнайтеся, як обрати ідеальний сорт для ваших потреб та смакових вподобань
2024.09.18 14:33
Як обирати продукти

Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
2024.09.17 16:24
Як обирати продукти

Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
2024.09.17 14:26
Як обирати продукти

Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів