Часникові стрілки — це не лише цінний джерело вітамінів та мікроелементів, але й чудовий інгредієнт для різноманітних страв. Проте сезон їхнього вживання обмежений, тому важливо подбати про запас на зиму. Мариновані часникові стрілки — це пікантна та універсальна заготовка, яка стане окрасою будь-якого столу.
Хто з нас не знає, що таке часникові стрілки, адже ця городина добре знайома нам з дитинства. Часникові стрілки — це не лише смачна, але й корисна заготовка. Вони багаті на вітаміни C, A, B, калій, кальцій та інші мікроелементи. Смак часникових стрілок поєднує в собі пікантність часнику, ніжний трав’янистий аромат та легку солодкість.
Вас також зацікавить:
Як почистити часник за лічені секунди: 2 лайфхаки
Пікантні огірки з гірчицею: заготівля на зиму, яка підкорить гурманів
Часникові стрілки: рецепт на зиму
Інгредієнти:
1 кг часникових стрілок
500 мл води
100 мл 9% оцту
2 ст. л. цукру
1 ст. л. солі
5-6 горошин чорного перцю
2 лаврових листки
кріп та петрушка (за бажанням)
Як готувати часникові стрілки на зиму
Часникові стрілки добре промийте та обсушіть. Подрібніть їх на шматочки довжиною 3-4 см. Щоб придбати корисний продукт найдешевше, радимо переглянути акції на часник в супермаркетах вашого міста.
Закип’ятіть воду з додаванням солі, цукру, чорного перцю та лаврового листа. Додайте часникові стрілки та варіть протягом 3-5 хвилин. Влийте оцет, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
Додайте подрібнений кріп та петрушку (за бажанням). Розкладіть часникові стрілки по стерилізованих банках, залийте маринадом та закатайте кришками.
Переверніть банки догори дном та залиште остигати в теплому місці. Зберігайте мариновані часникові стрілки в прохолодному темному місці. Мариновані часникові стрілки можна вживати як самостійну закуску, додавати до салатів, піци, супів та інших страв.
Варіації рецепту:
Азійський маринад: додайте до маринаду соєвий соус, тертий імбир, часник та кунжутне масло.
Італійський маринад: додайте до маринаду оливкову олію, бальзамічний оцет, орегано та базилік.
Пікантний маринад: додайте до маринаду гострий перець чилі, часник, кмин та коріандр.
Спробуйте приготувати мариновані часникові стрілки за цим рецептом, і ви будете приємно здивовані! Раніше ми розповідали про чотири поширені помилки, які можуть зіпсувати вашу консервацію, а також, як їх уникнути, щоб приготувати смачні та безпечні заготовки на зиму.