Як приготувати освіжаючий лимонад: перевірений літній рецепт

Лимонад є одним із найпопулярніших і найсмачніших літніх напоїв, здатних втамувати спрагу, навіть у таку шалену спеку. Тож розповідаємо, як приготувати лимонад в домашніх умовах, щоб отримати таку бажану прохолоду

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Літня спека вже встигла втомити всіх. Врятуватися від неї допоможуть освіжаючі літні напої, саме до таких належить лимонад Приготування освіжаючого лимонаду — це простий і швидкий процес, опанувати який можуть навіть діти. Редактори GoToshop підготували для вас базовий спосіб, як приготувати лимонад, який можна доповнити різними інгредієнтами на свій смак.

Як приготувати лимонад в домашніх умовах

Для класичного лимонаду вам знадобиться:

  • 4-5 свіжих лимонів (щоб придбати їх вигідно, ознайомтеся з актуальними акціями на лимони)

  • ½ склянки цукру (за смаком)

  • 4 склянки води

  • Лід

  • Лимонні часточки і м’ята (для прикраси)

Приготування

Розріжте лимони навпіл і вичавіть сік із кожної половинки. Якщо потрібно, процідіть його, щоб позбутися кісточок або м’якоті.

Вас також може зацікавити:

Як приготувати освіжаючий домашній чай з лікувальних трав

Найкращі коктейлі для літнього відпочинку: рецепти та поради

У невеликій каструлі нагрійте 1 склянку води і додайте в неї цукор. Помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться, після чого відключіть плиту і дайте сиропу охолонути.

У великому глечику або глибокій каструлі з'єднайте сік лимонів і остиглий сироп. Додайте ще 3 склянки холодної води і ретельно перемішайте. За бажанням, покладіть у глечик кубики льоду, щоб зробити напій прохолоднішим або поставте його в холодильник хвилин на 20-30. Також не забувайте про швидкий спосіб охолодити напої влітку, він може врятувати, коли часу на охолодження обмаль.

Перед подачею можете покласти в лимонад свіже листя м’яти, лимонні часточки або інші фрукти чи ягоди.

Ваш освіжаючий лимонад готовий. Насолоджуйтеся! 

Зазначимо, що це базовий рецепт, який можна змінювати і доповнювати на свій смак. Ви можете додати до лимонаду трохи свіжого імбиру для пікантності або меду для солодкості, а також експериментувати з різними комбінаціями фруктів і ягід, щоб надати напою різноманітних смаків.

Раніше ми розповідали, що пити в спеку. Дізналися, які напої допомагають втамувати спрагу в спеку, та який напій є лідером з найефективнішого зволоження організму, згідно з дослідженням Шотландського університету.

Читати статті на тему

2024.11.28 17:27
Рекомендації

Технологія су-від: революція у світі кулінарії

Уявіть собі страву, яка готується сама, зберігаючи при цьому максимум смаку і поживних речовин. Це не фантастика, а реальність завдяки технології су-від! Дізнайтеся, як цей метод дозволить вам готувати страви ресторанного рівня, не виходячи з дому
2024.11.28 16:30
Рекомендації

Морепродукти: чому їх обов’язково треба включити до раціону

Користь та поживна цінність таких морепродуктів, як сардини, скумбрія, оселедець, тунець, мідії та морські гребінці
2024.11.28 15:29
Рекомендації

Як правильно їсти гранат, щоб він приніс максимальну користь

Хто б міг подумати, що криється за яскраво-червоними зернятками граната? Цей соковитий фрукт — справжній скарб для здоров’я. Дізнайтеся, як правильно їсти гранат, щоб розкрити весь його потенціал і зміцнити своє здоров’я
2024.11.28 14:33
Рекомендації

Як досягти ідеальної скоринки та соковитого м’яса: секрети смаження качиного філе

Качине філе — справжній делікатес, але його приготування має свої нюанси. Як перетворити звичайну сковорідку на інструмент створення кулінарного шедевру? Дізнайтеся, як здивувати себе та гостей неперевершеним смаком качки
2024.11.28 13:48
Рекомендації

Сирий шпинат: чи безпечно відмовлятися від термічної обробки

Шпинат — не просто зелень для салатів, адже містить безліч корисних властивостей. Але чи варто їсти його сирим? Команда GoToShop розповість, які переваги і ризики несе вживання сирого шпинату