Літня спека вже встигла втомити всіх. Врятуватися від неї допоможуть освіжаючі літні напої, саме до таких належить лимонад Приготування освіжаючого лимонаду — це простий і швидкий процес, опанувати який можуть навіть діти. Редактори GoToshop підготували для вас базовий спосіб, як приготувати лимонад, який можна доповнити різними інгредієнтами на свій смак.
Як приготувати лимонад в домашніх умовах
Для класичного лимонаду вам знадобиться:
4-5 свіжих лимонів (щоб придбати їх вигідно, ознайомтеся з актуальними акціями на лимони)
½ склянки цукру (за смаком)
4 склянки води
Лід
Лимонні часточки і м’ята (для прикраси)
Приготування
Розріжте лимони навпіл і вичавіть сік із кожної половинки. Якщо потрібно, процідіть його, щоб позбутися кісточок або м’якоті.
Вас також може зацікавити:
Як приготувати освіжаючий домашній чай з лікувальних трав
Найкращі коктейлі для літнього відпочинку: рецепти та поради
У невеликій каструлі нагрійте 1 склянку води і додайте в неї цукор. Помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться, після чого відключіть плиту і дайте сиропу охолонути.
У великому глечику або глибокій каструлі з'єднайте сік лимонів і остиглий сироп. Додайте ще 3 склянки холодної води і ретельно перемішайте. За бажанням, покладіть у глечик кубики льоду, щоб зробити напій прохолоднішим або поставте його в холодильник хвилин на 20-30. Також не забувайте про швидкий спосіб охолодити напої влітку, він може врятувати, коли часу на охолодження обмаль.
Перед подачею можете покласти в лимонад свіже листя м’яти, лимонні часточки або інші фрукти чи ягоди.
Ваш освіжаючий лимонад готовий. Насолоджуйтеся!
Зазначимо, що це базовий рецепт, який можна змінювати і доповнювати на свій смак. Ви можете додати до лимонаду трохи свіжого імбиру для пікантності або меду для солодкості, а також експериментувати з різними комбінаціями фруктів і ягід, щоб надати напою різноманітних смаків.
Раніше ми розповідали, що пити в спеку. Дізналися, які напої допомагають втамувати спрагу в спеку, та який напій є лідером з найефективнішого зволоження організму, згідно з дослідженням Шотландського університету.