Літо — щедрий сезон, який дарує нам не лише сонце та тепло, але й багатство овочів та фруктів. Серед них і кукурудза — соковитий та корисний злак, який можна не лише вживати свіжим, але й заготовити на зиму. Консервована заготовка зберігає користь кукурудзи, тому це чудовий спосіб зберегти соковиті зерна та насолодитися ними у холодну пору року.
Консервована кукурудза на зиму: рецепт
Інгредієнти:
5 кг свіжої кукурудзи
2 л води
1 ст. л. солі
2 ст. л. цукру
1 ст. л. оцту 9%
Вас також зацікавить:
Як правильно консервувати овочі на зиму: корисні поради
Миття плодів перед консервацією: чому це важливо та як робити правильно
Як готувати консервовану кукурудзу на зиму
Використовуйте свіжу, високоякісну кукурудзу. Щоб придбати її за вигідною для гаманця ціною, радимо ознайомитись з акціями на кукурудзу в українських супермаркетах. Очистіть її від листя та волокон. У велику каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор та доведіть до кипіння.
Опустіть кукурудзу в киплячу воду та варіть на середньому вогні протягом 20-30 хвилин, або до м’якості. За 5 хвилин до кінця варіння додайте оцет. Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду лавровий лист, перець горошком, гвоздику або інші спеції за вашим смаком.
Готову кукурудзу вийміть з каструлі та розкладіть по стерилізованих банках. Залийте кукурудзу маринадом з каструлі. Банки щільно закрийте кришками та поставте стерилізувати на водяній бані протягом 15-20 хвилин. Після стерилізації дайте банкам охолонути, а потім зберігайте в прохолодному темному місці.
Якщо ви хочете, щоб кукурудза зберегла більш чітку форму, можна варити її не цілком, а розрізавши качани на кілька частин. Консервовану кукурудзу можна використовувати для приготування салатів, супів, гарнірів та інших страв. Раніше ми розповідали, як зберегти свіжість вареної кукурудзи. Адже саме варена кукурудза залишається одним із найпопулярніших способів приготування, а зʼїсти все за раз виходить не завжди.