Соковита кукурудза на зиму: рецепт простого консервування

Розповідаємо простий та швидкий рецепт консервування кукурудзи на зиму, який дозволить зберегти соковиті зерна та насолодитися ними у холодну пору року

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо — щедрий сезон, який дарує нам не лише сонце та тепло, але й багатство овочів та фруктів. Серед них і кукурудза — соковитий та корисний злак, який можна не лише вживати свіжим, але й заготовити на зиму. Консервована заготовка зберігає користь кукурудзи, тому це чудовий спосіб зберегти соковиті зерна та насолодитися ними у холодну пору року.

Консервована кукурудза на зиму: рецепт

Інгредієнти:

  • 5 кг свіжої кукурудзи

  • 2 л води

  • 1 ст. л. солі

  • 2 ст. л. цукру

  • 1 ст. л. оцту 9%

Вас також зацікавить:

Як правильно консервувати овочі на зиму: корисні поради

Миття плодів перед консервацією: чому це важливо та як робити правильно

Як готувати консервовану кукурудзу на зиму

  1. Використовуйте свіжу, високоякісну кукурудзу. Щоб придбати її за вигідною для гаманця ціною, радимо ознайомитись з акціями на кукурудзу в українських супермаркетах. Очистіть її від листя та волокон. У велику каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор та доведіть до кипіння.

  2. Опустіть кукурудзу в киплячу воду та варіть на середньому вогні протягом 20-30 хвилин, або до м’якості. За 5 хвилин до кінця варіння додайте оцет. Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду лавровий лист, перець горошком, гвоздику або інші спеції за вашим смаком.

  3. Готову кукурудзу вийміть з каструлі та розкладіть по стерилізованих банках. Залийте кукурудзу маринадом з каструлі. Банки щільно закрийте кришками та поставте стерилізувати на водяній бані протягом 15-20 хвилин. Після стерилізації дайте банкам охолонути, а потім зберігайте в прохолодному темному місці.

Якщо ви хочете, щоб кукурудза зберегла більш чітку форму, можна варити її не цілком, а розрізавши качани на кілька частин. Консервовану кукурудзу можна використовувати для приготування салатів, супів, гарнірів та інших страв. Раніше ми розповідали, як зберегти свіжість вареної кукурудзи. Адже саме варена кукурудза залишається одним із найпопулярніших способів приготування, а зʼїсти все за раз виходить не завжди.

Читати статті на тему

2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
2024.11.20 14:42
Як зберігати продукти

Як правильно підготувати моркву до зберігання

Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
2024.11.20 11:34
Як зберігати продукти

Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку