Як обрати ідеальне поєднання: з чим їсти арахісову пасту

Розповідаємо про арахісову пасту: її користь, секрети вибору, незвичайні поєднання смаків та прості, але смачні рецепти

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Арахісова паста — це не просто смачний десерт, а й справжня скарбниця вітамінів і мінералів, адже зберігає у собі всю користь горіхів. Її люблять не лише діти, а й дорослі за неповторний смак, що підходить для перекусу, сніданку або навіть десерту.

З чим їсти арахісову пасту

Класика жанру — поєднання арахісової пасти з хлібом. Можна використовувати білий, цільнозерновий, житній або будь-який інший вид хліба на ваш смак. Для більш насиченого смаку хліб можна підсмажити або зробити з нього тости. Додайте зверху варення, желе, мед, збиті вершки або банан — і насолоджуйтесь!

Вас також зацікавить:

Не викидайте горіхи: 5 креативних способів використати залишки

Де і як зберігати горіхи: сім порад

Арахісова паста чудово поєднується з різноманітними фруктами та ягодами. Наріжте банан, грушу, ківі, яблуко або будь-які інші фрукти, які вам подобаються, і щедро змастіть їх арахісовою пастою. Це не лише смачно, але й корисно! А щоб ваші перекуси були не тільки поживними та смачними, але й допомагали заощадити гривні, перегляньте акції на фрукти в улюблених супермаркетах та магазинах.

Якщо ви шукаєте незвичайне поєднання, спробуйте арахісову пасту з овочами. Вона чудово доповнить смак варених, сирих, печених або смажених овочів. Вона також може стати чудовою основою для десертів. З допомогою пасти можна приготувати печиво, тістечка, смузі та багато іншого.

Ідеальне поєднання до арахісової пасти:

  • Печиво з арахісовою пастою: змішайте борошно, цукор, яйце та вершкове масло. Додайте арахісову пасту і замісіть тісто. Сформуйте з тіста кульки, викладіть їх на деко і випікайте протягом 10-15 хвилин.

  • Смузі з арахісовою пастою: змішайте в блендері молоко, банан, йогурт, арахісову пасту та трохи меду. Збийте до однорідної маси і насолоджуйтесь! Якщо ж у вас немає світла, можна приготувати смузі без блендера, скориставшись простими методами.

При виборі арахісової пасти звертайте увагу на склад. Найкраще, якщо до її складу буде входити лише арахіс, сіль і, можливо, трохи цукру. Людям з алергією на горіхи слід бути обережними з арахісовою пастою. Не вживайте занадто багато арахісової пасти, адже вона досить калорійна.

Експериментуйте, шукайте нові поєднання і насолоджуйтесь смаком арахісової пасти! Раніше ми розповідали, чи дійсно потрібно замочувати горіхи перед вживанням, та чи зможе це покращити їх смак, травлення та засвоюваність поживних речовин.

Читати статті на тему

2024.11.22 17:21
Як обирати продукти

Яку комбучу вибрати: критерії ідеального напою

Розповідаємо все, що потрібно знати про комбучу: від її корисних властивостей та різноманітності смаків до порад щодо вибору якісного продукту та його вживання
2024.11.21 13:27
Як обирати продукти

Як вибрати смачні квашені огірки на базарі: 5 критеріїв якості

Вибирати квашені огірки на ринку — справжнє мистецтво! Розповідаємо, як відрізнити якісний продукт від неякісного та вибирати найкращі огірки, щоб ваша закуска була не лише смачною, а й безпечною
2024.11.20 12:30
Як обирати продукти

Дієтичні переваги свинини: чи можна їсти м’ясо і худнути

Свинина — універсальний продукт, який може бути як частиною святкової вечері, так і повсякденного раціону. Дізнайтеся, які відруби свинини є найменш калорійними та як їх правильно готувати
2024.11.19 10:30
Як обирати продукти

Лимон для кожної страви: обираємо сорт за смаком

Від класичного солодко-кислого смаку до екзотичних ароматів — кожен сорт лимона має свої унікальні особливості, які впливають на його застосування в кулінарії та коктейлях
2024.11.18 14:37
Як обирати продукти

Гречка для здоров’я: як обрати найкориснішу

Хочете, щоб ваша гречка була не лише ситною, а й смачною та корисною? Дізнайтеся, як серед різноманіття сортів і виробників обрати саме той, який підкреслить смак ваших страв і принесе користь організму