Як обрати ідеальне поєднання: з чим їсти арахісову пасту

Розповідаємо про арахісову пасту: її користь, секрети вибору, незвичайні поєднання смаків та прості, але смачні рецепти

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Арахісова паста — це не просто смачний десерт, а й справжня скарбниця вітамінів і мінералів, адже зберігає у собі всю користь горіхів. Її люблять не лише діти, а й дорослі за неповторний смак, що підходить для перекусу, сніданку або навіть десерту.

З чим їсти арахісову пасту

Класика жанру — поєднання арахісової пасти з хлібом. Можна використовувати білий, цільнозерновий, житній або будь-який інший вид хліба на ваш смак. Для більш насиченого смаку хліб можна підсмажити або зробити з нього тости. Додайте зверху варення, желе, мед, збиті вершки або банан — і насолоджуйтесь!

Вас також зацікавить:

Не викидайте горіхи: 5 креативних способів використати залишки

Де і як зберігати горіхи: сім порад

Арахісова паста чудово поєднується з різноманітними фруктами та ягодами. Наріжте банан, грушу, ківі, яблуко або будь-які інші фрукти, які вам подобаються, і щедро змастіть їх арахісовою пастою. Це не лише смачно, але й корисно! А щоб ваші перекуси були не тільки поживними та смачними, але й допомагали заощадити гривні, перегляньте акції на фрукти в улюблених супермаркетах та магазинах.

Якщо ви шукаєте незвичайне поєднання, спробуйте арахісову пасту з овочами. Вона чудово доповнить смак варених, сирих, печених або смажених овочів. Вона також може стати чудовою основою для десертів. З допомогою пасти можна приготувати печиво, тістечка, смузі та багато іншого.

Ідеальне поєднання до арахісової пасти:

  • Печиво з арахісовою пастою: змішайте борошно, цукор, яйце та вершкове масло. Додайте арахісову пасту і замісіть тісто. Сформуйте з тіста кульки, викладіть їх на деко і випікайте протягом 10-15 хвилин.

  • Смузі з арахісовою пастою: змішайте в блендері молоко, банан, йогурт, арахісову пасту та трохи меду. Збийте до однорідної маси і насолоджуйтесь! Якщо ж у вас немає світла, можна приготувати смузі без блендера, скориставшись простими методами.

При виборі арахісової пасти звертайте увагу на склад. Найкраще, якщо до її складу буде входити лише арахіс, сіль і, можливо, трохи цукру. Людям з алергією на горіхи слід бути обережними з арахісовою пастою. Не вживайте занадто багато арахісової пасти, адже вона досить калорійна.

Експериментуйте, шукайте нові поєднання і насолоджуйтесь смаком арахісової пасти! Раніше ми розповідали, чи дійсно потрібно замочувати горіхи перед вживанням, та чи зможе це покращити їх смак, травлення та засвоюваність поживних речовин.

Читати статті на тему

2024.09.18 14:33
Як обирати продукти

Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
2024.09.17 16:24
Як обирати продукти

Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
2024.09.17 14:26
Як обирати продукти

Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів
2024.09.16 14:32
Як обирати продукти

Як вибрати ідеальну цвітну капусту: поради експерта

Допоможемо навчитися вибирати найсвіжішу та найсмачнішу цвітну капусту на ринку та у магазині, розповідаючи про зовнішній вигляд, щільність, колір та інші важливі характеристики цього овоча