Огірки з куркумою — це не просто вдалий рецепт заготовки на зиму, а й справжня кулінарна знахідка. Ця закуска поєднує в собі класичну хрусткість маринованих огірків з пікантністю та екзотичним ароматом куркуми.
Переваги огірків з куркумою
Куркума надає огіркам приємного золотистого кольору, а також трохи пікантного, солодкувато-гіркуватого смаку, який відрізняється від традиційних маринованих огірків. Ця приправа володіє багатьма корисними властивостями, зокрема, протизапальними та антиоксидантними. А щоб придбати приправу з вигодою для гаманця, радимо порівняти ціни на куркуму в улюблених супермаркетах міста.
Приготування огірків з куркумою не потребує багато часу чи складних інгредієнтів, а подавати цю закуску можна як самостійну страву, додавати до салатів, бутербродів, або використовувати як гарнір до м’ясних страв.
Огірки з куркумою: рецепт
Інгредієнти:
огірки — 1,5 кг
вода — 1 л
оцет 9% — 250 мл
цукор — 100 г
сіль — 2 ст. л.
куркума — 1 ст. л.
часник — 4 зубчики
кріп — за смаком
перець горошком — 5 шт.
лавровий лист — 2 шт.
Як готувати огірки з куркумою на зиму
Як відомо, якість інгредієнтів — запорука успіху будь-якої страви. Це твердження стосується й овочевих заготовок, де огірки грають ключову роль. Тож, щоб ваші запаси на зиму радували хрусткістю та насиченим смаком, важливо правильно вибрати огірки. Овочі треба ретельно помити та замочити в холодній воді на 2-3 години.
У чисті стерилізовані банки викласти на дно кріп, часник, перець горошком та лавровий лист. Щільно укласти огірки в банки.
Приготувати маринад: в каструлі закип’ятити воду, додати сіль, цукор, оцет та куркуму. Для більш пікантного смаку можна додати до маринаду 1 ч. л. сухого меленого імбиру або ½ ч. л. гострого червоного перцю. Також можна використовувати різні трави та спеції за власним смаком, наприклад, корінь хрону, гірчичне насіння, естрагон. Прокип’ятити маринад 2-3 хвилини та залити огірки доверху. Щоб заощадити, купуючи овочі для маринування, радимо порівняти ціни на огірки в магазинах за допомогою сервісу GoToShop.
Накрити банки кришками та поставити стерилізувати на водяній бані: літрові банки — 10 хвилин, дволітрові — 15 хвилин. Закатати банки кришками, перевернути догори дном та залишити остигати в теплому місці. Зберігати огірки з куркумою в прохолодному місці.
Огірки з куркумою готові до вживання вже через 2-3 тижні після консервування, але чим довше вони настоюються, тим більш насиченим стає їх смак. Раніше ми розповідали унікальний рецепт приготування малосольних огірків на зиму, які потішать вас хрусткістю, ароматом та користю протягом холодних місяців.