Грузинський колорит на українському столі: кабачки в соусі сацебелі на зиму

Дізнайтеся, як заготовити на зиму пікантні кабачки в ароматному грузинському соусі сацебелі, поєднавши ніжні овочі з гостро-солодкою заправкою

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо у розпалі та українські городи рясніють кабачками. Цей чудовий овоч дарує нам не лише врожай, але й безліч смачних рецептів. Команда GoToShop поділиться з вами унікальним рецептом заготовки кабачків на зиму — кабачки в соусі сацебелі, яка неодмінно стане окрасою вашого столу. Ця страва не лише радує вишуканим смаком, але й дарує організму цінні вітаміни та мікроелементи — користь кабачків, адже вони є головним інгредієнтом.

Кабачки в соусі сацебелі: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків

  • 1 л соусу сацебелі

  • 200 г цукру

  • 100 г оцту 9%

  • 100 мл рослинної олії

  • 50 г часнику

  • 1 ч. л. меленого червоного перцю

  • 1 ч. л. меленого коріандру

  • ½ ч. л. меленого чорного перцю

  • сіль за смаком

Вас також зацікавить:

Кабачки по-грузинськи на зиму: смачний та ароматний рецепт

Як зберегти кабачок на зиму: поради та секрети

Як готувати кабачки сацебелі на зиму

  1. Для заготовки потрібно правильно вибрати кабачки, щоб закуска вийшла смачною та корисною. Кабачки помийте, наріжте кружечками або кубиками товщиною 2-3 см.

  2. У великій каструлі з'єднайте кабачки, соус сацебелі, цукор, оцет, олію, подрібнений часник, перець, коріандр та сіль. Для більш гострого смаку можна додати до кабачків 1-2 шт. гострого перцю чилі. Якщо ви не маєте готового соусу сацебелі, його можна приготувати самостійно.

  3. Добре перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 30-40 хвилин, періодично помішуючи.

  4. Готові кабачки в соусі сацебелі розкладіть у чисті простерилізовані банки, заповнюючи їх доверху. Щільно закрийте кришки і переверніть банки догори дном. Укутайте банки теплою ковдрою і залиште остигати в темному прохолодному місці.

Кабачки в соусі сацебелі можна зберігати в прохолодному місці протягом 1 року. Ця проста й ароматна заготовка стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Кабачки в соусі сацебелі можна подавати як закуску, гарнір або використовувати для приготування піци, пирогів та інших страв. Раніше ми розповідали рецепт пікантної заготовки на зиму з кабачків та печериць, яка стане чудовою окрасою вашого столу, адже поєднує в собі два цінних овочі, багаті на вітаміни.

Читати статті на тему

2024.09.19 17:30
Як зберігати продукти

Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
2024.09.19 13:35
Як зберігати продукти

Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
2024.09.19 12:27
Як зберігати продукти

Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
2024.09.19 10:24
Як зберігати продукти

Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду