Літо у розпалі та українські городи рясніють кабачками. Цей чудовий овоч дарує нам не лише врожай, але й безліч смачних рецептів. Команда GoToShop поділиться з вами унікальним рецептом заготовки кабачків на зиму — кабачки в соусі сацебелі, яка неодмінно стане окрасою вашого столу. Ця страва не лише радує вишуканим смаком, але й дарує організму цінні вітаміни та мікроелементи — користь кабачків, адже вони є головним інгредієнтом.
Кабачки в соусі сацебелі: рецепт
Інгредієнти:
2 кг кабачків
1 л соусу сацебелі
200 г цукру
100 г оцту 9%
100 мл рослинної олії
50 г часнику
1 ч. л. меленого червоного перцю
1 ч. л. меленого коріандру
½ ч. л. меленого чорного перцю
сіль за смаком
Вас також зацікавить:
Кабачки по-грузинськи на зиму: смачний та ароматний рецепт
Як зберегти кабачок на зиму: поради та секрети
Як готувати кабачки сацебелі на зиму
Для заготовки потрібно правильно вибрати кабачки, щоб закуска вийшла смачною та корисною. Кабачки помийте, наріжте кружечками або кубиками товщиною 2-3 см.
У великій каструлі з'єднайте кабачки, соус сацебелі, цукор, оцет, олію, подрібнений часник, перець, коріандр та сіль. Для більш гострого смаку можна додати до кабачків 1-2 шт. гострого перцю чилі. Якщо ви не маєте готового соусу сацебелі, його можна приготувати самостійно.
Добре перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
Готові кабачки в соусі сацебелі розкладіть у чисті простерилізовані банки, заповнюючи їх доверху. Щільно закрийте кришки і переверніть банки догори дном. Укутайте банки теплою ковдрою і залиште остигати в темному прохолодному місці.
Кабачки в соусі сацебелі можна зберігати в прохолодному місці протягом 1 року. Ця проста й ароматна заготовка стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Кабачки в соусі сацебелі можна подавати як закуску, гарнір або використовувати для приготування піци, пирогів та інших страв. Раніше ми розповідали рецепт пікантної заготовки на зиму з кабачків та печериць, яка стане чудовою окрасою вашого столу, адже поєднує в собі два цінних овочі, багаті на вітаміни.