Хрусткі огірки з пікантним смаком чилі — улюблена страва багатьох українців. А якщо додати до маринаду кетчуп чилі Торчин, то ви отримаєте неперевершено смачну заготовку, яка здивує навіть найвибагливіших гурманів. Цей рецепт простий у приготуванні, не потребує багато часу і інгредієнтів, а результат — неймовірно смачні огірки, які чудово підходять як до святкового столу, так і до повсякденної трапези. А щоб придбати улюблений овоч за вигідною ціною, радимо порівняти ціни на огірки в магазинах вашого міста.
Огірки з кетчупом чилі «Торчин»: рецепт
Інгредієнти:
огірки — 2 кг
вода — 7 склянок
оцет 9% — 1 склянка
цукор — 1 склянка
сіль — 2 ст. л.
кетчуп чилі Торчин — 6-8 ст. л. (залежно від бажаної гостроти)
гвоздика — 5 шт.
перець духмяний — 5 шт.
перець чорний горошком — 5 шт.
Вас також зацікавить:
Як засолити огірки на зиму: готуємо ароматні заготовки
Малосольні огірки за три години: експрес-рецепт
Як готувати огірки з кетчупом чилі
Огірки ретельно вимити та замочити в холодній воді на 2-3 години.
Підготувати банки: вимити з содою, простерилізувати. Кришки прокип’ятити.
На дно кожної банки викласти спеції: гвоздику, духмяний та чорний перець. Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду часник, лавровий лист, кропові парасольки. Щільно укласти огірки в банки.
Приготувати маринад: в каструлю з водою додати сіль, цукор, кетчуп чилі Торчин. Довести до кипіння, влити оцет і прокип’ятити ще 1 хвилину.
Залити огірки в банках киплячим маринадом, накрити банки кришками, але не закручувати.
Стерилізувати банки: на дно каструлі постелити рушник, поставити банки з огірками. Вода в каструлі має доходити до плечей банок. Кип’ятити 10 хвилин.
Готуючи заготовки на зиму, не забувайте про поширені помилки, які можуть зіпсувати консервацію. Однією з них є перевертання банок з гвинтовими кришками догори дном. Закатати банки кришками та укутати теплою ковдрою до повного охолодження. Зберігати готові огірки в прохолодному місці.
Цей рецепт — чудовий спосіб зберегти літній смак огірків на всю зиму. Огірки з кетчупом чилі Торчин стануть окрасою вашого столу і приємно здивують ваших близьких. Раніше ми розповідали унікальний рецепт солодких огірків на зиму, які поєднують в собі хрусткість, солодкуватий маринад з пікантністю та вишуканий аромат спецій, стаючи справжньою родзинкою на вашому столі.