Огірки пікулі: хрусткі та ароматні, як з бабусиної комори

Розповідаємо, як приготувати хрусткі та ароматні огірки пікулі за простим рецептом, щоб насолодитися їх смаком та зберегти частинку літа на цілу зиму

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Пікулі — це не просто мариновані огірки, це справжня класика домашнього консервування, улюблені багатьма за свою хрусткість, пікантний смак та аромат. Їх можна використовувати як самостійну закуску, додавати до салатів, бургерів, хот-догів та інших страв, роблячи їх ще смачнішими. Сьогодні ми поділимося з вами унікальним рецептом пікулів, який допоможе приготувати огірки, як з бабусиної комори. Радимо також ознайомитися з актуальними акціями на огірки, щоб купити ці овочі за найкращою пропозицією.

Огірки пікулі: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг невеликих огірків для маринування

  • 1 літр води

  • 200 мл оцту 9%

  • 100 г цукру

  • 2 ст. л. солі

  • 10 шт. горошин чорного перцю

  • 5 шт. духмяного перцю

  • 2 лаврових листочки

  • 3-4 зубчики часнику

  • кріп та інші трави за смаком (м’ята, естрагон, базилік)

Вас також зацікавить:

Як засолити огірки на зиму: готуємо ароматні заготовки

Як квасити огірки: основні нюанси

Як приготувати огірки пікулі

  1. Для того, щоб отримати смачний результат, важливо правильно обрати огірки. Їх потрібно ретельно вимити, обсушити паперовим рушником і обрізати кінчики. За бажанням можна замочити огірки у холодній воді на 2-3 години, щоб вони стали більш хрусткими.

  2. Стерилізуємо банки. Для цього банки та кришки потрібно добре вимити з милом, а потім простерилізувати на парі або в духовці протягом 10-15 хвилин. А щоб закупи для овочевих заготовок не вдарили по гаманцю, перегляньте акції на банки для консервації в супермаркетах вашого міста.

  3. Готуємо маринад. У каструлю налити воду, додати сіль, цукор, оцет, горошини чорного та духмяного перцю, лавровий лист. Для більш пікантного смаку можна додати до маринаду трохи гострого перцю чилі. Довести маринад до кипіння, потім зняти з вогню і трохи остудити.

  4. На дно стерилізованих банок викласти по кілька зубчиків часнику, кріп та інші трави за смаком. Потім щільно укласти огірки та залити гарячим маринадом доверху.

  5. Накрити банки кришками, але не закручувати. Поставити банки у каструлю з гарячою водою (вода повинна доходити до плечей банок) і стерилізувати на повільному вогні протягом 15-20 хвилин. Готуючи заготовки на зиму, не забувайте про поширені помилки, які можуть зіпсувати консервацію. Однією з них є перевертання банок з гвинтовими кришками догори дном. Після стерилізації банки закатати кришками та укутати теплою ковдрою. Коли банки повністю охолонуть, їх можна зберігати в прохолодному, темному місці.

Для кращого зберігання огірки рекомендується маринувати в невеликих банках (0,5-1 л). Свіжоприготовлені пікулі можна їсти вже через 2-3 дні, але найкраще їх смак розкривається через 1-2 місяці.

Приготувавши огірки пікулі за цим рецептом, ви зможете насолодитися їх хрусткістю, чудовим смаком та ароматом, а також зберегти частинку літа на цілу зиму. Раніше ми розповідали, як приготувати пікантну закуску на зиму — огірки з кетчупом чилі Торчин, за простим рецептом, який не потребує багато часу та інгредієнтів.

Читати статті на тему

2024.10.17 17:30
Як зберігати продукти

Кріп на зиму: найкращі способи зберегти вітаміни та аромат

Розповідаємо про чотири унікальні способи зберегти кріп на зиму, максимально зберігши його свіжість, аромат та корисні властивості: заморожування, сушіння, соління та заготівля в олії
2024.10.17 15:31
Як зберігати продукти

Зволожуючий крем в холодну пору року: поради для краси

Розкриваємо секрети зимового догляду за шкірою, допоможемо вибрати ідеальний крем та поділимося корисними порадами для збереження краси та молодості шкіри
2024.10.17 14:45
Як зберігати продукти

Як продовжити життя вершкового масла в холодильнику

Щоб ваше вершкове масло завжди було свіжим і смачним, розповідаємо, як правильно зберігати цей продукт, які фактори впливають на його термін придатності та як уникнути псування
2024.10.17 10:34
Як зберігати продукти

Секрети довгого зберігання квашеної капусти

Квашена капуста — смачна закуска та справжнє джерело вітамінів. Дізнайтеся, як правильно зберігати цей цінний продукт, щоб він якомога довше радував своїм смаком та користю
2024.10.16 14:29
Як зберігати продукти

Секрети збереження сала: як зберегти унікальний український продукт без холодильника

Розповідаємо про те, як зберегти сало без холодильника, використовуючи різні методи, такі як соління, в’ялення, копчення, зберігання в посуді або фользі