Гострий кетчуп на зиму: рецепти для справжніх гурманів

Розповідаємо, як приготувати вдома гострий кетчуп на зиму за різними рецептами, який додасть свіжість і пікантність вашим стравам

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Хто сказав, що кетчуп має бути нудним і одноманітним? Для тих, хто любить гострі відчуття, ми підготували кілька ексклюзивних рецептів домашнього кетчупу, який додасть пікантності будь-якій страві та збереже користь помідорів. Цей яскравий і ароматний соус стане справжньою знахідкою для любителів гострого.

Переваги домашнього кетчупу на зиму

Готуючи кетчуп самостійно, ви точно знатимете, з яких інгредієнтів виготовлений ваш продукт та зможете самостійно підібрати кількість гострого перцю за своїм смаком. Ви також заощадите кошти і отримаєте продукт вищої якості. Для цього радимо переглянути акції на помідори та інші необхідні інгредієнти в улюблених магазинах. Додавши свої улюблені спеції, ви створите унікальний соус, який нікого не залишить байдужим.

Класичний гострий кетчуп: рецепт

Інгредієнти:

  • помідори — 3 кг

  • цибуля ріпчаста — 500 г

  • часник — 1 головка

  • гострий перець чилі — 2-3 шт.

  • сіль — 2 ст. л.

  • цукор — 150 г

  • оцет яблучний — 100 мл

  • мелений коріандр — 1 ч. л.

  • мелена паприка — 1 ч. л.

  • чорний мелений перець — за смаком

Вас також зацікавить:

Хрусткі помідори на зиму: рецепт, який збереже вітаміни

Мариновані смажені помідори: пікантна заготовка на зиму

Як готувати гострий кетчуп вдома

  1. Помідори бланшуйте, зніміть шкірку і наріжте. Щоб швидко очистити помідори від шкірки, застосовуйте прості методи, яких існує чотири. Цибулю і часник дрібно наріжте. Щоб зробити кетчуп ще гострішим, збільште кількість гострого перцю або додайте кайенський перець.

  2. Усі інгредієнти, крім оцту, пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером.

  3. Перекладіть масу в каструлю, додайте оцет і варіть на середньому вогні близько 1,5-2 годин, періодично помішуючи. Готовий кетчуп розлийте по стерилізованих банках і закрутіть кришками. Для довшого зберігання стерилізуйте банки з кетчупом у киплячій воді протягом 15-20 хвилин.

Кетчуп з фруктовою ноткою: рецепт

Інгредієнти:

  • помідори — 2 кг

  • яблука кислі — 500 г

  • морква — 300 г

  • часник — 3-4 зубчики

  • гострий перець чилі — 1 шт.

  • сіль — 1 ст. л.

  • цукор — 100 г

  • оцет винний — 50 мл

  • мелена кориця — 0,5 ч. л.

  • гвоздика — 3-4 шт.

Як готувати кетчуп з яблуками

  1. Усі інгредієнти, крім оцту, спецій і гвоздики, пропустіть через м’ясорубку.

  2. Додайте спеції, гвоздику і оцет, поставте на вогонь і варіть до загустіння. Для більш насиченого смаку можна додати в кетчуп свіжу зелень (петрушку, базилік).

  3. Готовий кетчуп розлийте по стерилізованих банках.

Готуючи гострий кетчуп вдома, ви отримаєте не тільки смачний і ароматний соус, але й задоволення від творчого процесу. Експериментуйте з різними інгредієнтами і створюйте свої унікальні рецепти! Раніше ми розповідали, як приготувати вдома томатне вино, яке здивує вас своїм пікантним фруктовим смаком з квітковими нотами.

Читати статті на тему

2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
2024.11.20 14:42
Як зберігати продукти

Як правильно підготувати моркву до зберігання

Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
2024.11.20 11:34
Як зберігати продукти

Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку