Борщ — це кулінарне полотно, на якому можна створювати нескінченну кількість смакових композицій. Від класичного м’ясного до вишуканого вегетаріанського — кожен знайде свій ідеальний варіант. Незважаючи на стабільний набір інгредієнтів, їхня вартість постійно змінюється. Редактори GoToShop провели дослідження, щоб з’ясувати, як ці зміни вплинули на загальну вартість приготування борщу.
Яка вартість борщу
Кожна господиня вносить свою унікальність у приготування борщу, тому рецепти цієї страви можуть значно відрізнятися. Для нашого розрахунку ми взяли за основу класичний набір продуктів: капусту, картоплю, буряк, моркву, цибулю, томатну пасту та свинячі ребра. Їх середню вартість прорахували за допомогою сервісу порівняння цін від GoToShop у найбільших торгових мережах Києва.
Вас також зацікавить:
Ціни невпинно повзуть вгору: аналіз вартості базового кошика
Гречка для здоров’я: як обрати найкориснішу
Інгредієнти розраховані на 3 літри борщу, що дорівнює приблизно 5-6 порціям.
Вартість борщового набору цього тижня:
Капуста 500 г — 14,45 грн
Буряк 200 г — 2,75 грн
Картопля 300 г — 9,63 грн
Морква 200 г — 4,62 грн
Цибуля 150 г — 2,36 грн
Томатна паста 70 г — 12,00 грн
Свинячі ребра 400 г — 65,96 грн
Також варто пам’ятати, що правильний вібір картоплі для приготування борщу — цінна навичка, адже різні сорти картоплі мають різні властивості.
Хороші новини для українських покупців: ціни на овочі, такі як капуста, морква та цибуля, стали доступнішими. Однак, не обійшлося без підвищення цін на деякі продукти. Зокрема, подорожчали картопля та томатна паста. Приємно відзначити, що вартість буряку та свинячих ребер залишилася стабільною.Отже, каструля традиційного українського борщу цього вівторка обійдеться вам у 111,77 грн, що на 0,71 грн менше, ніж минулого тижня.
Раніше ми розповідали, як продовжити життя моркви та буряка, правильно зібрати їх у потрібний час і створити оптимальні умови для зберігання.