Запаси на зиму: готуємо домашню тушонку в каструлі

Забезпечте себе та свою родину смачною та натуральною їжею на всі випадки життя. Дізнайтеся, як приготувати домашню тушонку в каструлі, яка за смаком та поживністю перевершить будь-який магазинний продукт

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Хоча магазини пропонують широкий асортимент тушонки, домашній продукт має незаперечні переваги. Готуючи тушонку самостійно, ви точно знаєте, з яких якісних інгредієнтів вона складається, і можете експериментувати зі спеціями, досягаючи бажаного смаку. Домашня тушонка часто відрізняється більш насиченим і глибоким смаком порівняно з магазинною.

Що вам знадобиться:

  • м’ясо (свинина, яловичина, баранина або їхня суміш)

  • сіль, перець чорний мелений

  • лавровий лист

  • спеції за смаком (часник, коріандр, паприка тощо)

  • банки для консервування

  • кришки

  • каструля великого розміру

Вас також зацікавить:

Правильно вибираємо сало на ринку: 5 порад

Яке мʼясо вибрати для плову: дослідження ідеального смаку

Як готувати тушонку в домашніх умовах

  1. М’ясо ретельно промити та нарізати на шматочки середнього розміру. Додати сіль, перець та інші спеції за смаком. А щоб придбати ці інгредієнти вигідно, радимо ознайомитись з акціями на свіже та заморожене м’ясо у найближчих супермаркетах.

  2. Стерилізувати банки та кришки. Щільно укладати м’ясо в банки, залишаючи невеликий простір доверху. Додати лавровий лист та інші спеції. Для більш насиченого смаку можна обсмажити м’ясо перед укладанням в банки.

  3. Закрити банки кришками, але не закручувати сильно. Поставити банки в каструлю, залити холодною водою так, щоб вона покривала банки на 2-3 см. Довести воду до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 3-4 години.

  4. Акуратно дістати банки з каструлі та закрутити кришки. Перевернути банки догори дном і укутати ковдрою до повного охолодження.

Для приготування смачної та тривалої домашньої тушонки варто обирати м’ясо з жиловими прошарками. Саме воно під час тривалої термообробки стане соковитим та ніжним. А щоб розкрити смак страви, додайте до м’яса не лише традиційні спеції, а й свіжі трави.

Пам’ятайте, що якісно стерилізовані банки — запорука довгого зберігання тушонки. При дотриманні всіх умов, ваша домашня тушонка може радувати вас протягом року і більше. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтесь результатом!

Раніше ми розповідали, чим відрізняються яловичина та телятина за смаком, текстурою, ціною, користю та до яких страв вони підходять, щоб допомогти вам зробити правильний вибір.

Читати статті на тему

2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
2024.11.20 14:42
Як зберігати продукти

Як правильно підготувати моркву до зберігання

Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
2024.11.20 11:34
Як зберігати продукти

Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку