Як правильно пити віскі: 8 простих кроків

Щоб вихідні пройшли вдало, потрібно дотримуватися кількох правил під час споживання алкогольних напоїв, зокрема віскі. Підготували поради, які допоможуть насолодитися смаком цього благородного напою та уникнути неприємних наслідків

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Віскі — міцний алкогольний напій, який виробляють шляхом перегонки збродженого зернового сусла та витримки спирту у дерев’яних бочках, зазвичай — у дубових.

Хоча віскі вважається національним напоєм насамперед в Ірландії та Шотландії, він популярний і на інших континентах. Так, основними типами віскі, крім традиційного шотландського (має димний присмак) та ірландського (без присмаку диму), є:

  • американський (солодший бурбон та менш міцний рай);

  • канадський (має ніжніший смак, його часто виготовляють шляхом змішування різних зернових спиртів);

  • японський (відомий своєю якістю та збалансованим смаком, за стилем найбільш схожий на шотландський віскі).

Перед покупкою напою, радимо ознайомитися з актуальними акціями на віскі, щоб обрати найвигідніший варіант для гаманця.

Як пити віскі

Редактори GoToShop зібрали для вас кілька корисних порад, як правильно пити віскі.

1. Вибирайте якісний віскі. Радимо обирати відомі бренди та остерігатись підробок.

2. Вибір склянки. Кращим варіантом для віскі вважається склянка типу Glencairn, яка допомагає зберегти аромат напою.

3. Температура. Пити віскі можна як кімнатної температури, так і з льодом, який може охолодити напій та зробити його менш міцним.

Вас також зацікавить:

Як і з чим пити єгермейстер — поради експертів

Найкращі коктейлі для відпочинку: рецепти та поради

4. Не поспішайте. Віскі, як вважається, — напій для насолоди, тому не поспішайте. Постарайтеся насолоджуватись кожним ковтком, відкриваючи нові смаки і аромати.

5. Пийте «чистий» віскі або розбавляйте. Дехто насолоджується смаком напою з додаванням води, аби знизити міцність. Також часто додають колу, готуючи різні коктейлі на основі віскі. Обирайте, що додавати, за смаком.

6. Спробуйте різні сорти. Якщо ви новачок у світі віскі, спробуйте різні сорти — односолодові, бленди, віскі різних регіонів і виробників, — щоб зрозуміти, що вам підходить найкраще.

7. Закуски. Обирайте легкі закуски, які не «заглушать» смак напою. Добре підійдуть сири та шоколад. Пам’ятайте, якими продуктами не рекомендується закушувати алкогольні напої, щоб не нашкодити здоров’ю та не зіпсувати їх смак.

8. Не зловживайте. Пам’ятайте про міру, адже надмірне споживання віскі, як і будь-якого іншого алкоголю, може нашкодити.

Отже, тепер ви маєте чітке уявлення про особливості споживання різних видів віскі. Зверніть увагу на свої вподобання та обирайте напій, який найбільше відповідає вашому смаку. Раніше ми розповідали, як правильно вибрати джин, з чим його поєднувати та як приготувати найсмачніші коктейлі на основі цього напою.

Читати статті на тему

2024.10.18 16:23
Рекомендації

Як зробити випічку з яблуками особливою: нестандартні інгредієнти

Набридла звичайна шарлотка? Ми підготували для вас добірку нестандартних інгредієнтів, які додадуть яблучній випічці оригінальності та пікантності
2024.10.18 14:31
Рекомендації

Як продовжити термін служби посуду для індукційних плит

Розповідаємо про особливості догляду за посудом, призначеним для використання на індукційних плитах: як правильно мити, сушити та зберігати різні види посуду, щоб продовжити його термін служби та зберегти функціональність
2024.10.18 13:33
Рекомендації

Імунітет дітей восени: особливості харчування для міцного здоров’я

З настанням холодів часто виникає питання, — як зміцнити імунітет дитини. Розповідаємо, як за допомогою правильного харчування забезпечити міцний імунітет дитини та захистити її від сезонних хвороб
2024.10.18 11:30
Рекомендації

Обираємо електроковдру: тепло і затишок взимку

Від класичних моделей до інноваційних розробок — ринок електроковдр пропонує широкий вибір. Допоможемо орієнтуватися в цьому різноманітті та знайти оптимальний варіант для ваших потреб
2024.10.17 16:25
Рекомендації

Натуральні підсолоджувачі замість цукру: переваги та недоліки

Розібралися, чи справді натуральні підсолоджувачі такі корисні, як про них говорять, і які ризики можуть виникнути при їхньому регулярному вживанні