Обліпиха — справжній вітамінний скарб, який багатьом з нас так подобається. Але як зберегти її корисні властивості до самої весни? Ви можете насолоджуватися смаком і користю обліпихи всю зиму, обираючи з багатьох ефективних способів її зберігання.
Чому важливо правильно зберігати обліпиху
Правильне зберігання обліпихи дозволяє зберегти максимум вітамінів. Адже обліпиха багата на вітаміни C, A, E, K та групи B. Також завдяки правильному зберіганню, ви зможете насолоджуватися свіжим смаком обліпихи протягом тривалого час, а заздалегідь заготовлена обліпиха значно полегшить приготування різних страв і напоїв взимку.
Способи зберігання обліпихи
Заморожування:
Якщо йдеться про тривале зберігання — ми знаємо, як заморозити ягоди на зиму. Обліпиху можна заготовити на зиму кількома способами. Цілі ягоди ретельно вимийте, обсушіть і розкладіть на деку одним шаром для заморожування. Після цього перекладіть їх у пакети. Якщо бажаєте мати обліпихове пюре, перетріть ягоди через сито, додайте за смаком цукру і розлийте по контейнерах. А для приготування освіжаючих напоїв відіжміть сік, розлийте його по формочках для льоду і заморозьте.
Вас також зацікавить:
Секрети сушіння: зберігаємо трави та ягоди на зиму
Як зберегти свіжі ягоди без цвілі: прості кроки
Сушіння:
Сушити обліпиху можна кількома способами. На сонці ягоди розкладають на деку одним шаром та регулярно перевертають. Для більш швидкого процесу можна скористатися електричною сушаркою, дотримуючись інструкції виробника. Якщо ж у вас немає сушарки, підійде й духовка, розігріта до мінімальної температури з привідчиненими дверцятами. А щоб придбати обліпиху за вигідною ціною, радимо скористатися сервісом GoToShop, де можна порівняти ціни на потрібні товари та відслідкувати актуальні акції на ягоди.
Консервування:
З обліпихи можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму. Зваріть ароматне варення з додаванням цукру, густе повидло, яке стане чудовою начинкою для пирогів, або освіжаючий компот, додавши до нього інші фрукти за смаком.
Заливка медом:
Спочатку ретельно переберіть ягоди обліпихи, видаляючи гілочки та листочки. Потім шарами викладіть їх у стерилізовану банку, чергуючи з медом. Залиште зверху невеликий простір для повітря. Щільно закрийте банку кришкою і зберігайте в холодильнику.
Корисні поради
Щоб зберегти всі корисні властивості обліпихи на зиму, обирайте стиглі ягоди, адже вони солодші та містять більше вітамінів. Для зберігання заготовок використовуйте стерилізовані банки або контейнери, а зберігайте їх у прохолодному темному місці, наприклад, у холодильнику або льоху.
Завдяки цим простим порадам ви зможете зберегти сонячний смак обліпихи на всю зиму і насолоджуватися її корисними властивостями. Раніше ми розповідали про користь диких ягід, які дарують нам здоров’я та красу, а також ділилися секретами їх збирання та цікавими фактами.