З першими променями сонця на прилавках магазинів та ринків почали зʼявлятися перші ранні овочі. І хоч до справжньої весни ще довго, такі овочі можуть потішити вас своїм смаком та необхідними вітамінами. Проте не весь ранній врожай може бути корисним, особливо на початку весни.
Тож редактори GoToShop з посиланням на кулінарну блогерку Дарину Дорошкевич зібрали перелік овочів, які можна їсти ранньої весни і не хвилюватися про великий вміст хімічних речовин у них.
Які овочі можна вживати рано навесні
Основним критерієм під час вибору ранніх овочів, наголошує експертка, — є переносимість ними морозу. Тобто, овочі, які з легкістю переносять весняні морози, можна сміливо вживати.
До безпечних ранніх овочів належать:
шпинат;
редиска;
зелена цибуля;
черемша.
Щодо черемші, то Дорошкевич радить з обережністю купувати її на стихійних ринках. Адже це рослина, яка занесена у Червону книгу.
«Шукайте черемшу на точках з іншими овочами, питайте документи на черемшу. Черемшу можна виростити без жодних добрив на фермерському хазяйстві. Далі — обережно зрізати зі збереженням цибулин. І продати вам. І це чудовий варіант і для вас, і для природи», — говорить блогерка.
Раніше ми розповідали, кому не можна купувати ранніх овочів та краще зачекати теплішої погоди, щоб посмакувати ними та отримати справжню користь.
Обрати ранні овочі з найбільшою користю та за найкращою ціною вам допоможе сервіс порівняння цін від GoToShop.