Ранні овочі: які обрати навесні без шкоди для здоровʼя

Не всі ранні овочі можуть принести користь. Розповідаємо, що можна їсти на початку весни

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

З першими променями сонця на прилавках магазинів та ринків почали зʼявлятися перші ранні овочі. І хоч до справжньої весни ще довго, такі овочі можуть потішити вас своїм смаком та необхідними вітамінами. Проте не весь ранній врожай може бути корисним, особливо на початку весни.

Тож редактори GoToShop з посиланням на кулінарну блогерку Дарину Дорошкевич зібрали перелік овочів, які можна їсти ранньої весни і не хвилюватися про великий вміст хімічних речовин у них.

Які овочі можна вживати рано навесні

Основним критерієм під час вибору ранніх овочів, наголошує експертка, — є переносимість ними морозу. Тобто, овочі, які з легкістю переносять весняні морози, можна сміливо вживати.

До безпечних ранніх овочів належать:

  • шпинат;

  • редиска;

  • зелена цибуля;

  • черемша.

Щодо черемші, то Дорошкевич радить з обережністю купувати її на стихійних ринках. Адже це рослина, яка занесена у Червону книгу.

«Шукайте черемшу на точках з іншими овочами, питайте документи на черемшу. Черемшу можна виростити без жодних добрив на фермерському хазяйстві. Далі — обережно зрізати зі збереженням цибулин. І продати вам. І це чудовий варіант і для вас, і для природи», — говорить блогерка.

Раніше ми розповідали, кому не можна купувати ранніх овочів та краще зачекати теплішої погоди, щоб посмакувати ними та отримати справжню користь.

Обрати ранні овочі з найбільшою користю та за найкращою ціною вам допоможе сервіс порівняння цін від GoToShop.

Читати статті на тему

2024.11.25 15:36
Як обирати продукти

Порівняння видів дріжджів: який найкращий для вашого рецепту

Пресовані чи сухі, швидкі чи активні: які дріжджі обрати, щоб ваша випічка була найсмачнішою? Дізнайтеся, як легко підібрати ідеальні дріжджі для будь-якого рецепту
2024.11.22 17:21
Як обирати продукти

Яку комбучу вибрати: критерії ідеального напою

Розповідаємо все, що потрібно знати про комбучу: від її корисних властивостей та різноманітності смаків до порад щодо вибору якісного продукту та його вживання
2024.11.21 13:27
Як обирати продукти

Як вибрати смачні квашені огірки на базарі: 5 критеріїв якості

Вибирати квашені огірки на ринку — справжнє мистецтво! Розповідаємо, як відрізнити якісний продукт від неякісного та вибирати найкращі огірки, щоб ваша закуска була не лише смачною, а й безпечною
2024.11.20 12:30
Як обирати продукти

Дієтичні переваги свинини: чи можна їсти м’ясо і худнути

Свинина — універсальний продукт, який може бути як частиною святкової вечері, так і повсякденного раціону. Дізнайтеся, які відруби свинини є найменш калорійними та як їх правильно готувати
2024.11.19 10:30
Як обирати продукти

Лимон для кожної страви: обираємо сорт за смаком

Від класичного солодко-кислого смаку до екзотичних ароматів — кожен сорт лимона має свої унікальні особливості, які впливають на його застосування в кулінарії та коктейлях