Хурма — це справжня комора вітамінів і мінералів. Щоб повною мірою насолодитися її корисними властивостями, важливо правильно вибрати стиглий плід. Команда GoToShop розповість, як це зробити.
На що звернути увагу при виборі хурми
Щоб обрати ідеальну хурму, зверніть увагу на її зовнішній вигляд. Стигла хурма має насичений помаранчевий колір та гладку, блискучу шкірку без пошкоджень. Якщо плід світлий або з зеленими плямами, він ще не дозрів. Легка м’якість свідчить про стиглість, але варто уникати занадто твердих або м’яких плодів. Також перевірте плодоніжку: вона повинна бути сухою. Не забувайте, що існують різні сорти хурми, кожен з яких має свої особливості, тому при виборі врахуйте й свої вподобання. А щоб придбати улюблений фрукт за привабливою ціною, порівняйте ціни на хурму в магазинах свого міста, щоб обрати найвигіднішу.
Як вибрати стиглу хурму
Щоб визначити стиглість хурми, скористайтеся усіма своїми органами чуття. Акуратно натисніть на плід — стигла хурма трохи пружинить під пальцями. Приємний солодкий аромат свідчить про її зрілість, а приглушений звук при постукуванні підтвердить правильність вашого вибору. Як правило, середні за розміром плоди найсолодші та ароматніші. І пам’ятайте: терпкість — це природна особливість деяких сортів, яку можна легко усунути, поклавши хурму в холодильник.
Вас також зацікавить:
Як не помилитися при виборі граната та отримати найсмачніший фрукт
7 причин пити морквяний сік щодня
Як визначити стиглість різних сортів хурми:
Класична хурма: має гострий кінчик, насичений помаранчевий колір і м’яку м’якоть. Стиглі плоди часто мають невеликі темні плями на шкірці.
Корольок: зазвичай більший, ніж класична хурма, має більш округлу форму і яскраво-оранжевий колір. Стиглий корольок м’який і солодкий.
Шарон: великий плід з гладкою, блискучою шкіркою. Стиглий шарон має яскраво-оранжевий колір і солодкий смак без терпкості.
Також пам’ятайте, кому не можна їсти хурму та чому, а також про те, як правильно її вживати, щоб не нашкодити здоров’ю.
Як зберігати хурму
Швидкість дозрівання хурми залежить від температури: при кімнатній температурі стигла хурма дозріває миттєво, тоді як недозрілу можна уповільнити в холодильнику. Однак, стиглу хурму в холодильнику зберігають не більше 3-5 днів, щоб зберегти її смакові якості.
Вибір стиглої хурми — справжнє мистецтво. Дотримуючись наших порад, ви завжди зможете вибрати найсмачнішу і соковиту хурму. Раніше ми розповідали, як зміцнити імунітет за допомогою фруктів. Адже листопад — час, коли наш організм потребує додаткової підтримки для боротьби з сезонними застудами та грипом.